Τετάρτη 6 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ
Ηλεκτροπληξία έπαθαν δύο νοσηλεύτριες

Ηλεκτροπληξία λόγω βλάβης σε πολύμπριζο υπέστησαν δύο νοσηλεύτριες στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών στο Νοσοκομείο Νίκαιας, την ώρα που προσπαθούσαν να το επανατοποθετήσουν στην εντοιχισμένη θήκη του.

Το νέο «ατύχημα» που συνέβη το περασμένο Σάββατο, φέρνει στην επιφάνεια η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» που δραστηριοποιείται στο νοσοκομείο, σημειώνοντας ότι πρόκειται για περιστατικό που έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο συμβάντων, απόρροια της ακαταλληλότητας των υποδομών, του εξοπλισμού και των ελλείψεων στη φύλαξη του νοσοκομείου.

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση» σημειώνει ότι «όλο το προηγούμενο διάστημα μετράμε "ατυχήματα" που για λίγο δεν είχαμε σοβαρούς τραυματισμούς. Από τον σωλήνα καυτού νερού που έσπασε σε θάλαμο της Πνευμονολογικής, στον πολίτη που εισέβαλε με μαχαίρι στο γραφείο γιατρών της ΑΠ, στις φωτιές που άναβαν το καλοκαίρι στο νοσοκομείο για τις οποίες έλειπαν τα βασικά μέσα πυρόσβεσης, στις πολλαπλές επιθέσεις ασθενών και συνοδών προς τους υγειονομικούς, μέχρι και το προηγούμενο περιστατικό ηλεκτροπληξίας προ ενάμισι έτους και η λίστα συνεχίζεται...».

Μάλιστα, η «Αγωνιστική Συσπείρωση» σημειώνει ότι στα παραπάνω δεν καταγράφονται καν «οι συστηματικοί "μικροτραυματισμοί" και η υπερεντατικοποίηση που βιώνουμε στην καθημερινότητα του νοσοκομείου».

Επισημαίνοντας τις τεράστιες ευθύνες των διοικήσεων του νοσοκομείου, της 2ης ΥΠΕ και του υπουργείου Υγείας «καθώς εκθέτουν προσωπικό κι ασθενείς σε κίνδυνο, εθελοτυφλούν για τα μεγάλα προβλήματα στις υποδομές του νοσοκομείου που ρημάζουν», η «Αγωνιστική Συσπείρωση» σημειώνει ότι «ειδικά στις παθολογικές κλινικές η κατάσταση είναι στα όρια του απαράδεκτου, αφού μόνο και μόνο οι θάλαμοι είναι τόσο μικροί που δεν υπάρχει εύκολη πρόσβαση στον ασθενή, γεγονός άκρως επικίνδυνο σε επείγουσες καταστάσεις».

«Η χρόνια υποχρηματοδότηση του νοσοκομείου απ' όλες τις κυβερνήσεις είναι μέρος της πολιτικής εμπορευματοποίησης της Υγείας. Είναι εξοργιστικό πως την ίδια ώρα "τρέχουν" να εφαρμόσουν τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή στα δημόσια νοσοκομεία, ώστε από το ίδιο ξεζουμισμένο προσωπικό και εξοπλισμό να βρουν επιπλέον τρόπο να κλέβουν τα λεφτά των ασθενών μας και των συγγενών τους», τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ και όσοι εφάρμοσαν και στηρίζουν την ίδια πολιτική (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ κ.α.) θα μας βρουν απέναντί τους», καταλήγει η «Αγωνιστική Συσπείρωση», διατυπώνοντας διεκδικήσεις για την προστασία του προσωπικού, όπως μαζικές προσλήψεις στην τεχνική υπηρεσία, όλων των ειδικοτήτων ώστε να υπάρχει δυνατότητα συστηματικού ελέγχου και επιδιόρθωση των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού, πρόσληψη ιατρού εργασίας, άμεσες προσλήψεις - μονιμοποίηση των συμβασιούχων στην ασφάλεια και καμία σκέψη για εργολάβο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ελλείψεις στην πυρασφάλεια, κενά στο προσωπικό (2023-08-24 00:00:00.0)
Ολοκληρωμένο σχέδιο πυρασφάλειας για την προστασία προσωπικού και ασθενών (2023-08-19 00:00:00.0)
Επικίνδυνη φωτιά στις γερασμένες και απροστάτευτες υποδομές (2023-08-18 00:00:00.0)
1.500 ασθενείς σε αναμονή για χειρουργείο στο «Θριάσιο» (2022-11-16 00:00:00.0)
Με αναφορές στο «ήδη υπερφορτωμένο σύστημα Υγείας» αποτυπώνονται οι πάγιες τεράστιες ελλείψεις (2020-03-04 00:00:00.0)
Σοβαρά προβλήματα από την αναστολή των τακτικών χειρουργείων (2018-05-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ