Τετάρτη 6 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Δεν δικαιούνται ούτε δωρεάν ... πάρκινγκ στον χώρο δουλειάς

Εντονες αντιδράσεις στους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο Ηρακλείου Κρήτης έχει προκαλέσει η πρόθεση της δημοτικής επιχείρησης που διαχειρίζεται το πάρκινγκ στον χώρο να προχωρήσει τη φετινή σεζόν σε περικοπή των θέσεων για τα αυτοκίνητά τους κατά το ήμισυ και αύξηση του κόμιστρου από 32 σε 43 ευρώ τον μήνα.

Η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, σε ανακοίνωσή της, καλεί το ΔΣ της δημοτικής επιχείρησης να πάρει πίσω την πρόταση για μείωση των θέσεων στάθμευσης και αύξηση του κόμιστρου στον χώρο στάθμευσης στο αεροδρόμιο Ηρακλείου για τους εκεί εργαζόμενους, τονίζοντας ότι πρόκειται για απαράδεκτη κίνηση.

Η Ενωση αναδεικνύει ότι η δημοτική επιχείρηση, «λειτουργώντας αυστηρά με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια ΑΕ, με τη βούλα του δήμου Ηρακλείου, αξιοποιεί επιχειρηματικά μια δημοτική περιουσία που θα έπρεπε να διατίθεται δωρεάν για τις ανάγκες στάθμευσης των εκατοντάδων εργαζομένων που δουλεύουν στο δεύτερο σε κίνηση αεροδρόμιο της χώρας. Σκοπός είναι να αυξηθεί το μερίδιο στην πίτα των κερδών από τον τουρισμό. Κέρδη που για μια ακόμη φορά επιβαρύνονται οι εργαζόμενοι - δημότες.

Μέσα σε όλη την αρνητική κατάσταση που διαμορφώνει η ακρίβεια, είναι απαράδεκτο μια δημοτική επιχείρηση να κοιτάζει πώς θα βγάλει κέρδος από τον ιδρώτα των εργαζομένων του αεροδρομίου, εκμεταλλευόμενη ένα ζήτημα όπως αυτό της στάθμευσης, που αποτελεί ένα σοβαρό και χρόνιο πρόβλημα των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου, καθώς οι υπάρχοντες χώροι αξιοποιούνται από τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται εκεί. Την ίδια ώρα μάλιστα που επιτρέπεται κανονικά στις εταιρείες "rent a car" να παρκάρουν εκεί τα διαθέσιμα προς ενοικίαση αυτοκίνητα, αν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις».

Σημειώνεται ότι το σωματείο επανειλημμένα έχει κάνει παρεμβάσεις στο ΔΣ της ΔΕΠΑΝΑΛ και στο Δημοτικό Συμβούλιο με βασικό αίτημα τη δωρεάν στάθμευση για τα αυτοκίνητα των εργαζομένων, και κάτω από αυτήν την πίεση είχε εξασφαλιστεί δωρεάν στάθμευση σε άλλο χώρο, στο πρώην Ικάριο Γήπεδο, ενώ ήταν να δοθεί εξολοκλήρου στα τουριστικά λεωφορεία.

«Δεν μένουμε εδώ! Δυναμώνουμε από τώρα τον αγώνα, έτσι ώστε οι εποχικοί εργαζόμενοι μπροστά και στο ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου να παλέψουν για καμία μείωση των θέσεων στο δημοτικό πάρκινγκ, καμία αύξηση των τιμών, δωρεάν στάθμευση για όλους όσοι εργάζονται στο αεροδρόμιο Ηρακλείου», σημειώνει το σωματείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ