Τετάρτη 6 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
«Συνεχίζουμε τον αγώνα, ούτε βήμα πίσω από τις δίκαιες διεκδικήσεις»

Την Κυριακή η συγκέντρωση στο Κιλελέρ, όπου θα συναντηθούν ξανά από τα μπλόκα, Ομοσπονδίες και Συλλόγους

Στον χώρο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων είναι το νέο αγωνιστικό ραντεβού των βιοπαλαιστών αγροτών για την Κυριακή 10 Μαρτίου, όπου στις 12 το μεσημέρι θα τιμήσουν την 114η επέτειο του Κιλελέρ, διαμηνύοντας πως συνεχίζουν τον αγώνα για την επιβίωσή τους.

Μαζική αναμένεται να είναι η συμμετοχή των αγροτών της Θεσσαλίας στη συγκέντρωση, ενώ με τρακτέρ θα καταφτάσουν οι αγρότες της Λάρισας. Θα παραβρεθούν εκπρόσωποι μπλόκων και αγροτικών Ομοσπονδιών και συλλόγων από όλη τη χώρα, σε μια ακόμα αγωνιστική συνάντηση, όπως έγινε και στο μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα, που διαδήλωσαν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν να αγωνίζονται για να μπορούν να παράγουν φτηνά και ποιοτικά προϊόντα για όλο τον λαό.

«Συνεχίζουμε τον αγώνα»: Αυτό είναι άλλωστε το μήνυμα και των συσκέψεων που γίνονται αυτές τις μέρες με Λάρισα, Καρδίτσα και Τρίκαλα, στον απόηχο των μπλόκων που στήθηκαν για πέντε βδομάδες, στριμώχνοντας και εξαναγκάζοντας την κυβέρνηση να καταφύγει σε ψίχουλα και ελιγμούς, αρνούμενη ωστόσο να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών, διότι στηρίζει με τα μπούνια τους εμποροβιομηχάνους που εκμεταλλεύονται τον μόχθο των αγροτών και κερδοσκοπούν σε βάρος του λαού.

Τα αιτήματα για μείωση του κόστους παραγωγής, αναπλήρωση του εισοδήματος, μη εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ, σε συνδυασμό με την άμεση και συνολική αποκατάσταση της Θεσσαλίας από τις πλημμύρες, θα έχουν την ευκαιρία να τα επαναφέρουν οι αγρότες και στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τη Δευτέρα 11 Μάρτη, στις 11 το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά τη συνάντηση ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στο «master plan» που του παρουσίασε την Τρίτη η ολλανδική εταιρεία «HVA International» για τη διαχείριση των υδάτων και των πλημμυρών με σκοπό την «ανασυγκρότηση» της Θεσσαλίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ