Τετάρτη 6 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΥΓΕΙΑ
ΚΡΗΤΗ
Μεγάλο πανλασιθιώτικο συλλαλητήριο για τη δημόσια Υγεία

Ενώνουν τις δυνάμεις τους και κλιμακώνουν τον αγώνα τους για τη διεκδίκηση μέτρων ενίσχυσης των δημόσιων δομών Υγείας οι φορείς και οι κάτοικοι του νομού Λασιθίου, προχωρώντας στη διοργάνωση μεγάλου πανλασιθιώτικου συλλαλητηρίου την Πέμπτη 28 Μάρτη, στις 12 μ. στο Σεληνάρι.

Την απόφαση αυτή πήραν μετά από συνάντηση που είχαν η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για το Νοσοκομείο Σητείας, η Ανοιχτή Επιτροπή Αγώνα για το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου και η Ανοιχτή Επιτροπή Αγώνα Ιεράπετρας.

Κοινή διαπίστωση άλλωστε στη συνάντηση ήταν το γεγονός ότι τα βασικά προβλήματα των νοσοκομείων και της δημόσιας Υγείας στον νομό είναι κοινά, «οφείλονται δε στην κυβερνητική πολιτική, που έχει στόχο την εμπορευματοποίηση της Υγείας, τη διάλυση και ιδιωτικοποίηση των δημόσιων νοσοκομείων και του ΕΣΥ προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων», αναφέρεται στο κάλεσμα για την κινητοποίηση. Οι Επιτροπές Αγώνα καλούν «όλους τους φορείς και τους πολίτες του νομού Λασιθίου να συμμετέχουν ενεργά στον κοινό αγώνα για την υπεράσπιση του δικαιώματος όλων των πολιτών σε ποιοτικές, δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας στον τόπο τους».

Στις διεκδικήσεις τους, με άξονα την υπεράσπιση της δημόσιας Υγείας, την αύξηση των δαπανών και μαζικές προσλήψεις, περιλαμβάνεται το αίτημα να μη γίνει καμία συγχώνευση αλλά και να καταργηθεί η ενοποίηση των νοσοκομείων του νομού, με επαναφορά τους στο προ του 2012 καθεστώς διοίκησης. Επίσης, να υλοποιηθεί το Κέντρο Αποκατάστασης στη Νεάπολη, να προστατευτούν οι δομές απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ κ.λπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ