Τετάρτη 6 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ «ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ»
Δεν θα περάσουν οι καταχρηστικές πρακτικές της εργοδοσίας, επιστροφή στη δουλειά!

Κινητοποίηση στον Aρειο Πάγο, με στήριξη και αλληλεγγύη από το ΠΑΜΕ και εργατικά σωματεία

Κινητοποίηση στον Αρειο Πάγο πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι εργαζόμενοι από τα «Λιπάσματα Καβάλας» και το Σωματείο τους, έχοντας στο πλευρό τους εκπροσώπους συνδικαλιστικών οργανώσεων. «Χαμένος αγώνας είναι εκείνος που δεν δόθηκε ποτέ»: Με το πανό και τα συνθήματά τους οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από το ανώτατο δικαστήριο, όπου κρινόταν για άλλη μια φορά ο οκτάχρονος αγώνας τους απέναντι στις παράνομες και καταχρηστικές πρακτικές της εργοδοσίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι και το Σωματείο έχουν δικαιωθεί για τον αγώνα που δίνουν ενάντια στις απολύσεις και σε άλλες πρακτικές εργοδοτικής ασυδοσίας, με αποφάσεις δικαστηρίων, τόσο πρωτόδικα όσο και στο Εφετείο.

Ομως, μετά την απόφαση του Εφετείου που τους δικαίωσε, η εταιρεία προσέφυγε στον Αρειο Πάγο. Ετσι, παρά τις επανειλημμένες δικαστικές αποφάσεις υπέρ του δίκαιου αγώνα τους, εξακολουθούν να βρίσκονται απολυμένοι, εκτός χώρου δουλειάς και διωκόμενοι.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε αντιπροσωπεία της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και του κλαδικού Σωματείου Ενέργειας.«Αυτός ο αγώνας στηρίζεται στην ενότητα, στην αλληλεγγύη», είπε χαιρετίζοντας τους συγκεντρωμένους ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ. «Εχετε ήδη κερδίσει, είστε ήδη νικητές», υπογράμμισε, εξηγώντας ότι για το δίκιο των εργαζομένων έχουν αποφανθεί όχι μόνο τα δικαστήρια, αλλά κυρίως η εργατική τάξη και ο λαός της Καβάλας και όλης της χώρας.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν επίσης η Ομοσπονδία Χημικής Βιομηχανίας, η Ομοσπονδία Ενέργειας και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Τη μάχη που δίνουν οι εργαζόμενοι χαιρέτισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής.«Το ΚΚΕ ζει και αναπνέει στον αγώνα των εργατών για το δίκιο τους», τόνισε. «Είστε το παράδειγμα της ενότητας, είστε το παράδειγμα του ανυποχώρητου αγώνα», πρόσθεσε και διαβεβαίωσε ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό τους, «όπως θα είναι συνεχώς στο πλευρό σας και η εργατική τάξη της χώρας μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ