Τετάρτη 6 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Παλεύουν ενάντια στις απολύσεις και σέρνονται στην Ασφάλεια

Κλήση σε απολογία έλαβε η πρόεδρος του Σωματείου του «Αγίου Σάββα» για την κινητοποίηση των απολυμένων καθαριστριών

Αλλη μια προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης είναι σε εξέλιξη, αυτήν τη φορά σε βάρος της προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Αγιος Σάββας», Κατερίνας Πατρικίου, η οποία στις 24 Γενάρη διέπραξε το «έγκλημα» να σταθεί στο πλευρό των απολυμένων εργαζομένων στην καθαριότητα, για το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Μάλιστα έχει λάβει κλήση για κατάθεση στην Ασφάλεια (!) στις 12 Μάρτη, ώστε να «απολογηθεί» για ...«παράνομη βία κατά συρροή και κατά συναυτουργία και διατάραξη υπηρεσίας κατά συναυτουργία»!

Το γεγονός καταδικάζει η Παναττική Επιτροπή Συμβασιούχων στην Υγεία, η οποία την ημέρα της πανεργατικής απεργίας στις 28 Φλεβάρη πραγματοποίησε αγωνιστική παρέμβαση στο κεντρικό κτίριο του Νοσοκομείου «Αγιος Σάββας» μαζί με το Συνδικάτο Καθαριστριών Αττικής, μέλη από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ, την πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ και μέλη του ΔΣ του Σωματείου του νοσοκομείου, αλλά και δεκάδων άλλων πρωτοβάθμιων σωματείων νοσοκομείων του κέντρου.

Κατά τη διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας στη διοίκηση του νοσοκομείου, ο υποδιοικητής του αρνήθηκε να αποσύρει τις καταγγελίες εις βάρος της προέδρου του Σωματείου του Νοσοκομείου «Αγίου Σάββα», υπερασπίστηκε την παράδοση της καθαριότητας στον εργολάβο, ομολογώντας ωστόσο ότι το προσωπικό που έχει φέρει είναι λιγότερο σε σχέση με το προσωπικό που προβλέπεται στη σύμβαση, «αμφισβήτησε τις εξαγγελίες του υπ. Υγείας και μας είπε ότι κακώς έκαναν οι εργαζόμενοι και άκουσαν τον κ. Γεωργιάδη, που δεσμεύτηκε ότι θα παραμείνουν στην εργασία τους».

«Η ξεφτίλα τους δεν έχει όρια, μπροστά στο να βάλουν τον εργολάβο μέσα στο νοσοκομείο δεν υπολογίζουν τίποτα, δεν υπολογίζουν το πρόβλημα επιβίωσης που δημιουργούν στους εργαζόμενους, δεν υπολογίζουν ούτε το πρόβλημα που δημιουργείται στην ίδια τη λειτουργία του νοσοκομείου.

Τους δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι θα μας βρουν μπροστά τους», διαμηνύει η Παναττική Επιτροπή και καλεί σε κινητοποίηση στις 21 Μάρτη στο υπουργείο Υγείας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εδώ και τώρα μόνιμη και σταθερή δουλειά, όχι άλλη ομηρία! (2024-02-02 00:00:00.0)
Μαζική συγκέντρωση για μόνιμη και σταθερή δουλειά (2021-06-16 00:00:00.0)
Κινητοποίηση αύριο για τις απολύσεις καθαριστριών (2020-06-23 00:00:00.0)
Στο πλευρό των εργολαβικών στην Καθαριότητα (2016-07-09 00:00:00.0)
Συνένοχοι όσοι στηρίζουν το σύγχρονο δουλεμπόριο (2009-12-03 00:00:00.0)
Η προανάκριση δεν «άγγιξε» τους εργολάβους (2009-01-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ