Τρίτη 29 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Με τη σφραγίδα κυβέρνησης και εργοδοσίας

Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ για το νέο έγκλημα στα ΕΛΠΕ

«Από καθαρή σύμπτωση γλίτωσαν τη ζωή τους με βαριά τραύματα πέντε εργαζόμενοι από έκρηξη σε αγωγό των ιδιωτικοποιημένων ΕΛΠΕ στη Νέα Πέραμο Αττικής, όπου εργάζονταν» σημειώνει σε ανακοίνωσή της σχετικά με το ατύχημα η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ και τονίζει:

«Το νέο "ατύχημα" φέρει τη σφραγίδα της ασυδοσίας της εργοδοσίας, η οποία δε διστάζει, προκειμένου να εξασφαλίσει σταθερά κέρδη, να χρησιμοποιεί εργολάβους για φτηνή εργατική δύναμη σε άκρως επικίνδυνες εργασίες.

Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες. Εχοντας τη στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των συμβιβασμένων πλειοψηφιών στο συνδικαλιστικό κίνημα δίνει "γην και ύδωρ" στο μεγάλο κεφάλαιο. Στο βωμό των κερδών της πλουτοκρατίας και της ανταγωνιστικότητας η ανθρώπινη ζωή δεν αξίζει γι' αυτούς τίποτα.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα πιο αποφασιστικά να παλέψουν για την ανατροπή αυτών των πολιτικών. Να δυναμώσουν τον αγώνα τους, παίρνοντας μαζικά μέρος στην πανελλαδική απεργία στις 14 Δεκέμβρη με το πλαίσιο του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιήσει το μέτωπο σ' όλες τις πόλεις της χώρας και στην κεντρική της Αθήνας, στις 11.00 το πρωί, στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά)».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ