Τρίτη 29 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ»- Ν. ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ
Απάντηση στην εργοδοσία και στους κάθε λογής βαστάζους της
  • Παράσταση διαμαρτυρίας το περασμένο Σάββατο από το ΠΑΜΕ για την προκλητική απόλυση εργαζόμενου, με τις πλάτες και «συνδικαλιστή» του ΣΥΝ
  • Νέο κρούσμα αστυνομικής παρακολούθησης της συνδικαλιστικής δράσης

Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν πλατιά εξόρμηση μέσα στο κατάστημα
Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν πλατιά εξόρμηση μέσα στο κατάστημα
Δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας μέσα στο σούπερ - μάρκετ «Σκλαβενίτης» στη Ν. Χαλκηδόνα, πραγματοποίησαν το Σάββατο για πάνω από δυο ώρες, μέλη του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ μετά την τρομοκρατική απόλυση του εργαζόμενου Βασίλη Μπουγάτσου, με το γελοίο επιχείρημα ότι προσήλθε στη δουλιά του αξύριστος!

Στην πραγματικότητα, ο εργαζόμενος απολύθηκε γιατί συμμετείχε στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 12 Νοέμβρη, στο πλαίσιο στάσης εργασίας που είχε κηρύξει το ταξικό του σωματείο. Ο εργοδοτικός κυβερνητικός συνδικαλισμός έδωσε και σ' αυτή την περίπτωση τα «ρέστα του», αφού διευθυντής του συγκεκριμένου καταστήματος στη Ν. Χαλκηδόνα είναι ο Κώστας Λάζαρης, οργανωτικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων και εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της Αυτόνομης Παρέμβασης, της παράταξης του ΣΥΝ. Ο διευθυντής - «συνδικαλιστής» φρόντισε το Σάββατο να λείπει από το κατάστημα, προκειμένου να αποφύγει να πάρει θέση στο ζήτημα.

Η κινητοποίηση συνάντησε μεγάλη αποδοχή από εργαζόμενους και καταναλωτές στο κατάστημα, τους οποίους οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ κάλεσαν να συμμετέχουν αποφασιστικά στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη.

«Το δις εξαμαρτείν» μέσα σε τέσσερις μέρες...

Οι συνάδελφοί του... είδαν φως και μπήκαν στη σύσκεψη του ΠΑΜΕ. Και ο διοικητής του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος (φωτ.), πήγε...«τυχαία» να ψωνίσει στο «Σκλαβενίτη» την ώρα της κινητοποίησης!
Οι συνάδελφοί του... είδαν φως και μπήκαν στη σύσκεψη του ΠΑΜΕ. Και ο διοικητής του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος (φωτ.), πήγε...«τυχαία» να ψωνίσει στο «Σκλαβενίτη» την ώρα της κινητοποίησης!
Παράλληλα, η κυβέρνηση συνεχίζει να προκαλεί το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και συνολικά τους εργαζόμενους, καθώς λίγες μέρες μετά την παρουσία των δυο ένοπλων ασφαλιτών στη σύσκεψη συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, νέο κρούσμα σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο, καθώς ο Διοικητής του Τοπικού Αστυνομικού Τμήματος Αντώνης Αγαπάκης, ντυμένος με πολιτικά, παρακολουθούσε την κινητοποίηση των εργαζομένων στο σούπερ - μάρκετ.

Οι συνδικαλιστές έγκαιρα αντιλήφθηκαν τον αστυνομικό στην είσοδο του σούπερ - μάρκετ - την ώρα που οι εργαζόμενοι με την ντουντούκα ενημέρωναν εργαζόμενους και καταναλωτές για την απόλυση - και τον ανάγκασαν να αποκαλυφθεί. Ο διοικητής αποκάλυψε επίσης ότι πήγε στην κινητοποίηση μετά από κάλεσμα της διοίκησης του σούπερ - μάρκετ, αφού πριν είχε πει ότι πήγε να ψωνίσει, επιβεβαιώνοντας με την καλύτερο τρόπο ότι οι κατασταλτικοί μηχανισμοί βρίσκονται ανά πάσα στιγμή στις υπηρεσίες του κεφαλαίου.

Η αποκάλυψη του αστυνομικού προκάλεσε την οργή εργαζομένων και καταναλωτών. Με δελτίο Τύπου η Διεύθυνση Αστυνομίας Β/Α Αττικής, διαστρεβλώνει τα πραγματικά γεγονότα καθώς ο Διοικητής δεν αποκάλυψε την ταυτότητά του, παρά μόνον όταν αναγκάστηκε από τους συγκεντρωμένους που τον αντιλήφθηκαν. Επιβεβαιώνει, ωστόσο, ότι πήγε στο σούπερ - μάρκετ μετά από κάλεσμα του υπεύθυνου του καταστήματος.

Πλατύ κάλεσμα στους εργαζόμενους

Παρά την επιχείρηση τρομοκρατίας, οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ μίλησαν για πάνω από δυο ώρες μέσα στο σούπερ - μάρκετ με εργαζόμενους και πελάτες. Αποκάλυψαν τους λόγους της απόλυσης του Βασίλη Μπουγάτσου και έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι ο εργαζόμενος παλεύει για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο σταθερό ωράριο εργασίας, για αξιοπρεπή μισθό, για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες τους μέσα στο χώρο δουλιάς. Κατήγγειλαν την κυβέρνηση για τη σφοδρή επίθεση που έχει εξαπολύσει στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων. Αποκάλυψαν το ρόλο του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που βάζει πλάτη για να περνά η αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης.

Στη Θεσσαλονίκη

Στο μεταξύ, συνεχίστηκε και το Σάββατο ο αποκλεισμός του «Μαρινόπουλου» στη Σταυρούπολη της Θεσσαλονίκης από συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ που αντιδρούν στην απόλυση εργαζόμενης. Μπροστά στην αδιαλλαξία της εργοδοσίας, οι ταξικές δυνάμεις του κλάδου θα μπλοκάρουν ξανά την Τετάρτη την είσοδο του καταστήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ