Τρίτη 29 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
Καταγγέλλουν τους χαφιεδίστικους μηχανισμούς

Πληθαίνουν οι καταγγελίες των εργατικών συνδικάτων και φορέων κατά της δράσης των χαφιεδίστικών μηχανισμών παρακολούθησης του συνδικαλιστικού κινήματος, όπως αυτή εκφράστηκε και πριν από μια βδομάδα, με την παρουσία ασφαλιτών στη σύσκεψη του ΠΑΜΕ.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι η χαφιέδικη παρουσία ένοπλων αστυνομικών σε σύσκεψη του ΠΑΜΕ στα γραφεία του, «δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία, πολύ περισσότερο δεν αποτελεί "ατυχές γεγονός", όπως προσπάθησαν να διασκεδάσουν αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες, όπως και παλιότερα έκαναν οι ίδιοι και οι προκάτοχοί τους σε ανάλογες περιπτώσεις».

Τη δράση των κατασταλτικών μηχανισμών, καταγγέλλουν επίσης με ανακοινώσεις τους το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, η Ενωση Λογιστών Θεσσαλονίκης και η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Καλλιθέας του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, καλώντας τους εργαζόμενους να δώσουν δυναμική απάντηση στην αντεργατική κυβερνητική πρόκληση, συμμετέχοντας μαζικά με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ στην πανελλαδική - πανεργατική απεργία στις 14 του Δεκέμβρη.

«Την πάπια» το Δημοτικό Συμβούλιο

Απαράδεκτη ήταν η στάση που κράτησε η διοίκηση του Δήμου Αθηναίων, που αρνήθηκε ακόμη και να θέσει σε ψηφοφορία την πρόταση της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», μέσω του επικεφαλής της Σπύρου Χαλβατζή, για την έκδοση ψηφίσματος αποδοκιμασίας της παρουσίας ασφαλιτών μέσα στη σύσκεψη του ΠΑΜΕ την περασμένη βδομάδα. Το θέμα τέθηκε προς συζήτηση στη διάρκεια της χτεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η απάντηση της διοίκησης (ΝΔ) που δόθηκε μέσω του προέδρου του συμβουλίου, Θ. Μπεχράκη ήταν ότι το θέμα είναι μεν «καταδικαστέο», αλλά θεωρείται «λήξαν» μετά και τη... «συγνώμη» του αρμόδιου υπουργού και ως εκ τούτου «δεν έχει νόημα» η επαναφορά του και η έκδοση ψηφίσματος! Μάλιστα, η διοίκηση αρνήθηκε να θέσει το θέμα ακόμη και σε ψηφοφορία, παρά τις αντιδράσεις της «Συμπαράταξης». Αξίζει να σημειωθεί σε αυτό το σημείο ότι οι παρατάξεις του Χρ. Παπουτσή (ΠΑΣΟΚ) και του Γ. Δημαρά, αρνήθηκαν ακόμη και να σχολιάσουν το θέμα, «ποιώντας την νήσσαν».

Το σχέδιο ψηφίσματος που πρότεινε η «Συμπαράταξη» ήταν το εξής: «Το Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων αποδοκιμάζει την παρακολούθηση από την Αστυνομία δραστηριοτήτων των συνδικαλιστικών οργανώσεων και καλεί την κυβέρνηση να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να μην ξαναεμφανιστούν τέτοια φαινόμενα που σκοπεύουν στην τρομοκράτηση του συνδικαλιστικού κινήματος και όσων αγωνίζονται».

Είχαν εντολή

Το γεγονός εξάλλου ότι οι δυο ασφαλίτες εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία επιβεβαιώνουν και δημοσιεύματα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», όπου παρουσιάζεται η έκθεση του υπαστυνόμου Α. Ζώτου - «πιάστηκε» μέσα στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων - προς τους προϊσταμένους του. Από αυτήν, προκύπτει πως πριν από τη σύσκεψη του ΠΑΜΕ, είχε παρακολουθήσει εκδήλωση του συλλόγου «18 Ανω» στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων και κατόπιν πήρε εντολή να μεταβεί στη σύσκεψη του ΠΑΜΕ. Μάλιστα, την περασμένη Παρασκευή ο Σ. Μαυροειδάκος αντιπρόεδρος του σωματείου ειδικών φρουρών που υπηρετεί στο τμήμα Εξαρχείων, είχε καταγγείλει ότι ο υπαστυνόμος με τον αστυφύλακα είχαν πάρει διαταγή «από το κέντρο της Ασφαλείας να μεταβούν στα γραφεία του ΠΑΜΕ για να διαπιστώσουν αν υπήρχαν συγκεντρωμένοι συνδικαλιστές και ποιες ήταν οι προθέσεις τους. Υπήρξε εντολή, δηλαδή, δεν έκαναν κάτι αυθαίρετο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ