Τρίτη 29 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΑΘΗΝΑΣ
Βήμα συντονισμού της πάλης

Σήμερα, στις 6 μ.μ., στην Ομόνοια η κοινή συγκέντρωση ενάντια στην πολιτική των απολύσεων και της ανεργίας

Το αγωνιστικό αντάμωμα στη «ΣΟΦΤΕΞ» (φωτ.) βρίσκει σήμερα συνέχεια στη συγκέντρωση στην Ομόνοια
Το αγωνιστικό αντάμωμα στη «ΣΟΦΤΕΞ» (φωτ.) βρίσκει σήμερα συνέχεια στη συγκέντρωση στην Ομόνοια
Τα αγωνιστικά τους βήματα ενάντια στα «λουκέτα», τις απολύσεις, την απλήρωτη εργασία, τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία συντονίζουν σήμερα το απόγευμα, με συγκέντρωση στην Ομόνοια, στις 6 μ.μ. και πορεία στο υπουργείο Απασχόλησης εργαζόμενοι από χώρους που βρίσκονται στο επίκεντρο της αντεργατικής αντιλαϊκής επίθεσης του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του. Η σημερινή κινητοποίηση αποτυπώνει την αποφασιστικότητα με την οποία οι ταξικές δυνάμεις έχουν μπει στη μάχη που εντείνεται για την επιτυχία της Πανελλαδικής Απεργίας στις 14 του Δεκέμβρη.

Την πρωτοβουλία για τη σημερινή κινητοποίηση πήραν τα κλαδικά συνδικάτα Κλωστοϋφαντουργίας, Μετάλλου, Λιθογράφων, Χαρτεργατών, Τροφίμων/Ποτών, Φαρμάκου, τα σωματεία των εργαζομένων στο «Φυρογένη» και τη «ΣΟΦΤΕΞ», καθώς και οι Επιτροπές Αγώνα στη «ΣΕΞ ΦΟΡΜ» και την «ΙΝΤΡΑΚΟΜ». Με κοινή τους ανακοίνωση καλούν τους εργαζόμενους σε μαζικό και δυναμικό «παρών».

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν μεταξύ άλλων πλήρη και σταθερή δουλιά για όλους, κατάργηση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, άμεση καταβολή δεδουλευμένων που χρωστά η εργοδοσία, επίδομα ανεργίας 1.050 ευρώ, χωρίς προϋποθέσεις και για όλο το διάστημα της ανεργίας.

«Ενώνουμε τις φωνές μας και τα πυρά μας...»

«Αύριο (σ.σ. σήμερα) θα ενώσουμε τις φωνές μας και τα πυρά μας ενάντια στην αντεργατική πολιτική...». Αυτή ήταν η υπόσχεση που έδωσαν από κοινού χτες το πρωί, οι εργαζόμενοι της «ΣΟΦΤΕΞ» (που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις εδώ και ενάμιση μήνα) μαζί με τις εργάτριες της «ΣΕΞ ΦΟΡΜ» (οι οποίες συμπληρώνουν τρεις μήνες σε επίσχεση εργασίας) που πραγματοποίησαν «επίσκεψη» αλληλεγγύης στους συναδέλφους τους, στο εργοστάσιο της χαρτοποιίας στο Βοτανικό.

Η συνάντηση έγινε μέσα σε αγωνιστικό κλίμα, με μαχητικά συνθήματα που «απλώθηκαν» μέσα κι έξω απ' το εργοστάσιο: «ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ»! «ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ Μ' ΑΓΩΝΕΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ»! «ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ ΚΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΤΟ ΨΕΜΑ ΚΙ Η ΑΠΑΤΗ»!

Η κουβέντα δεν άργησε ν' ανοίξει: «Τέτοιοι χώροι και να μένουν έτσι... Κι έπειτα μας λένε ότι υπάρχει ανεργία...» ήταν τα σχόλια που προκάλεσαν στις εργάτριες της «ΣΕΞ ΦΟΡΜ» οι ερημωμένες σήμερα εγκαταστάσεις, όπου άλλοτε δούλευαν πάνω από 2.000 εργαζόμενοι, αλλά σήμερα έχουν απομείνει λιγότεροι από 200.

«Η παρουσία σας σήμερα μας δίνει κουράγιο και δύναμη» σημείωσε απευθυνόμενος στις εργάτριες της «ΣΕΞ ΦΟΡΜ» ο Γ. Τόλης, μέλος της διοίκησης του σωματείου των εργαζομένων της «ΣΟΦΤΕΞ». «Υπολογίζουν ότι θα μας πετάξουν στο δρόμο χωρίς ν' αγωνιστούμε. Περήφανα παλεύουμε για τα δικαιώματά μας...». Ενώ η Ρούλα Προμπονά απ' την Επιτροπή Αγώνα της «ΣΕΞ ΦΟΡΜ» τόνισε: «Βλέπουμε τι γίνεται με την "ανταγωνιστικότητα"... Χάνονται θέσεις εργασίας. Ο μόνος δρόμος είναι να συντονίσουμε τον αγώνα, κι εμείς κι οι εργάτες της "ΣΟΦΤΕΞ" κι όλοι οι εργαζόμενοι».

Η ΤΑ δεν μπορεί να κοιτάζει απ' το πεζοδρόμιο

Τη συμπαράσταση της «Αγωνιστικής Συμπαράταξης για το Αιγάλεω» μετέφερε χτες το πρωί στους εργαζόμενους της «ΣΟΦΤΕΞ» και ο επικεφαλής της παράταξης και δημοτικός σύμβουλος Αιγάλεω Γιώτης Σαντζαρίδης: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να παίζει ρόλο υπερασπιστή των δικαιωμάτων των εργαζομένων, δεν μπορεί να είναι βασικός φορέας ανατροπών εργασιακών δικαιωμάτων και σχέσεων, δεν μπορεί να κοιτάζει απ' το απέναντι πεζοδρόμιο...».

Ενώ εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής εργαζομένων στους ΟΤΑ Αττικής, ο Βαγγ. Δελατόλλας επισήμανε πως οι ανατροπές των εργασιακών σχέσεων έχουν σημαδέψει την ΤΑ. «Είτε είμαστε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα, πρέπει ν' αντιπαλέψουμε τις πολιτικές που στέλνουν τα πράγματα πίσω, ν' αποκτήσει η αντίστασή μας ενιαίο χαρακτήρα», υπογράμμισε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ