Τετάρτη 4 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ "ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ"
Δε βλέπει προβλήματα η κυβέρνηση

Συζητήθηκε χτες στη Βουλή ερώτηση του ΚΚΕ

Κανένα ουσιαστικά πρόβλημα δεν αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Κηφισιάς "Αγιοι Ανάργυροι", σύμφωνα με την απάντηση που έδωσε χτες στη Βουλή κατά τη συζήτηση σχετικής ερώτησης του ΚΚΕ ο υφυπουργός υγείας Μ. Σκουλάκης!!! Το μόνο πρόβλημα, του οποίου την ύπαρξη παραδέχτηκε είναι το κτιριακό, αλλά και γι' αυτό είπε πως έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για να αντιμετωπιστεί. Για τα υπόλοιπα προβλήματα ο υφυπουργός είπε συγκεκριμένα:

- Σε ό,τι αφορά το ακτινοθεραπευτικό τμήμα, το μηχάνημα για την εξακρίβωση και κατανομή της δόσης ακτινοβολίας έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί.

- Σε ό,τι αφορά το γραμμικό επιταχυντή διατέθηκε στο νοσοκομείο "Αγιος Σάββας", λόγω έλλειψης κτιριακής υποδομής στο νοσοκομείο "Αγιοι Ανάργυροι". Εφόσον δε, υπάρξει η κτιριακή υποδομή το θέμα θα αντιμετωπιστεί.

- Ο αξονικός τομογράφος θα τοποθετηθεί στο νοσοκομείο μέχρι τέλος του έτους. Για δε την κάλυψη του νοσοκομείου με αίμα πρόβλημα δεν υπάρχει διότι οι ανάγκες καλύπτονται από το κέντρο αιμοδοσίας του νομαρχιακού γενικού νοσοκομείου "Αμαλία Φλέμιγκ". Ακόμη το τμήμα αιμοδοσίας του νοσοκομείου έχει επαρκή στελέχωση.

Τέλος, ο υφυπουργός ισχυρίστηκε ότι το νοσοκομείο βρίσκεται σε καλή οικονομική κατάσταση και παρέχει υψηλοτάτου επίπεδου υπηρεσίες υγείας μέσα σε καλό εργασιακό κλίμα. "Ούτε παράνομες απασχολήσεις βρήκαμε - είπε - ούτε αυταρχική στάση της διοίκησης διαπιστώσαμε".

Ορ. Κολοζώφ: Η πραγματικότητα σας διαψεύδει

"Εμείς έχουμε άλλη εικόνα από αυτήν που μας παρουσιάσατε", είπε απαντώντας στον υφυπουργό ο βουλευτής του ΚΚΕ Ορ. Κολοζώφ. Και πρόσθεσε: "Θα πρέπει να δείτε περισσότερο τα ζητήματα αυτά και τις παρανομίες που έγιναν και όχι ελαφρά τη καρδία να δικαιολογείτε τα πάντα". Αναφερόμενος στο ακτινοθεραπευτικό τμήμα ο κομμουνιστής βουλευτής τόνισε ότι λειτουργούσε μέχρι τώρα, χωρίς να υπάρχει το μηχάνημα υπολογισμού της ακτινοβολίας με αποτέλεσμα αυτή να υπολογίζεται κατά προσέγγιση και να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των ασθενών και του προσωπικού. Για τη διαβεβαίωση του υφυπουργού ότι το μηχάνημα βρίσκεται στο νοσοκομείο και λειτουργεί ο Ορ. Κολοζώφ σημείωσε πως αυτό, αν ισχύει, έγινε χτες ή προχτές. Ανέφερε δε ότι η αναγκαιότητα του μηχανήματος είχε υπογραμμιστεί από την Επιτροπή Ατομικής Ενεργείας του Δημοκρίτου που έκανε έλεγχο και παρ' όλα αυτά δινόταν άδεια λειτουργίας και το ακτινοθεραπευτικό τμήμα λειτουργούσε με όλους τους ευκόλως αντιληπτούς κινδύνους. Στη συνέχεια ο βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε σε στοιχεία και καταγγελίες των εργαζομένων στο νοσοκομείο για την κατάσταση που υπάρχει και τόνισε ότι το προσωπικό εξαναγκαζόταν να δουλεύει έξω από την ειδικότητα που είχε προσληφθεί. Τέλος, επέκρινε τη στάση του υφυπουργού, που, ενώ παρουσίασε την κατάσταση ρόδινη, έστω και με τα όσα έμμεσα είπε, παραδέχτηκε την ύπαρξη προβλημάτων μη έχοντας το θάρρος να παραδεχτεί τις ευθύνες της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ