Τετάρτη 4 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι αγρότες μετρούν φίλους και εχθρούς

Σε κάτι τέτοιες στιγμές, που οξύνεται η αντιπαράθεση των εργαζομένων με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Σε κάτι τέτοιες κρίσιμες ώρες, που τα οδοφράγματα των αγροτών επιχειρούν να αναχαιτίσουν την επέλαση της καταστροφικής πολιτικής της κυβέρνησης, επιβεβαιώνεται και ο υπονομευτικός και εχθρικός ρόλος της πλειοψηφίας των ΜΜΕ. Ουσιαστικά, τα αφεντικά μεγάλων συγκροτημάτων των ΜΜΕ λειτουργούν ως αδίστακτοι απεργοσπάστες, για λογαριασμό συνολικά της οικονομικής ολιγαρχίας.

Εχουν, βέβαια, τη σημασία τους οι μορφές, οι μέθοδοι (ήπιες ή χυδαίες) και τα "επιχειρήματα", με τα οποία προσπαθούν να συκοφαντήσουν το δίκαιο αγώνα των αγροτών και να τους φέρουν σε αντιπαράθεση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Εχουν φτάσει, ήδη, να μιλάνε για "αντικοινωνική συμπεριφορά" των αγροτών, για "λάθος" μορφή κινητοποίησης, γιατί θίγει, δήθεν, το "ιερό" δικαίωμα της "ελευθερίας διακίνησης αγαθών και πολιτών".

Γνωρίζοντας, όμως, τη μαζική συμμετοχή των αγροτών στις κινητοποιήσεις, ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν, δεν επιχειρούν κατά μέτωπο επίθεση, αλλά προσπαθούν να πλαγιοκοπήσουν τον αγώνα τους ύπουλα και άνανδρα.

Κάνουν, όμως, ένα σημαντικό λάθος τα αφεντικά των ΜΜΕ. Παραγνωρίζουν, ότι οι αγρότες - όπως και άλλοι εργαζόμενοι βέβαια - μετράνε ποιοι είναι στο πλευρό τους και ποιοι στέκονται εχθρικά απέναντί τους. Και βέβαια θα τους ανταμείψουν όπως τους αξίζει...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ