Τρίτη 15 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σημεία (και τέρατα)

ΣΗΜΕΙΑ σοβαρού προβληματισμού κατέθεσε η κυβέρνηση για τον κοινωνικό διάλογο με τους εργαζόμενους, που θέτουν σε νέα βάση την υπόθεση της μισθωτής εργασίας στην Ελλάδα. Μιλάμε για πραγματική τομή...

****

Σημείο 1ο: Πώς θα αποφύγουμε την καθημερινή ρουτίνα του 8ωρου; Η κατάργησή του και η εισαγωγή της μερικής απασχόλησης κάνει τη ζωή μια ενδιαφέρουσα περιπέτεια. Ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει.

****

Σημείο 2ο: Το "ζην επικινδύνως" ήταν πάντα ιδιότητα ταιριαστή στην ψυχοσύνθεση του Ελληνα. Ας μην ξεχνάμε ότι το γένος μεγαλούργησε μόνο σε περιόδους εθνικών κινδύνων. Απελευθέρωση των απολύσεων, ας αφήσουμε όλοι τον ριψοκίνδυνο ήρωα, που έχουμε μέσα μας, να εκφραστεί!

****

Σημείο 3ο: Σοβαρότατα ψυχολογικά προβλήματα και σύνδρομα κοινωνικής απόρριψης δημιουργεί στους ανθρώπους η έξοδός τους από την αγορά εργασίας και η συνταξιοδότηση. Υπάρχει λύση: Κατάργηση των συντάξεων ή αύξηση ορίου ηλικίας στα 95!

****

Σημείο 4ο: Η λύση στο πρόβλημα της ανεργίας των νέων δεν μπορεί να λυθεί, ανεξάρτητα από αυτό της υπογεννητικότητας. Αρα: Δύο εργαζόμενοι (1 νέος, 1 νέα) για μία θέση εργασίας. Πού θα πάει ...θα προκύψει. Οπότε, μ' ένα σμπάρο δυο τρυγόνια.

****

Σημείο 5ο: Απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων για την καταπολέμηση της ανεργίας. Ανεξάρτητα από το αν θα καταπολεμηθεί η ανεργία, είναι βέβαιο ότι θα βρεθούν αρκετοί πρόθυμοι για την απορρόφηση.

****

ΜΟΛΙΣ 18 δισεκατομμύρια κοστίζει στον Ελληνα πολίτη η στρατιωτική δύναμη που βρίσκεται εδώ και καιρό στη Βοσνία, ενώ άλλο τόσο θα πάει και αυτή που φεύγει τώρα για την Αλβανία. Δε βρίσκετε ότι έχει αρχίσει και πηγαίνει πολύ η ...ταρίφα του ΝΑΤΟ; Μετράει διπλή.

****

ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ τουριστικής ανάπτυξης της χώρας συζήτησε χτες ο πρωθυπουργός, σε συνάντηση που είχε με την Βάσω. Οπως θα 'χετε καταλάβει κι από τις σχετικές αφίσες που κυκλοφορούν, η τουριστική πολιτική της χώρας στηρίζεται στο ...χαμόγελο που πρέπει να δείχνουμε - ως φιλόξενοι - στους τουρίστες.

****

Βεβαίως, στην υλοποίηση αυτής της πολιτικής, προχωράς πολύ καλύτερα αν είσαι μεγαλοξενοδόχος. Τα κονομάς και το χαμόγελο σού βγαίνει αυθόρμητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ