Τρίτη 15 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΥΛΑΚΙΣΘΕΝΤΩΝ ΚΑΙ ΕΞΟΡΙΣΘΕΝΤΩΝ
Σειρά εκδηλώσεων για την επέτειο της χούντας

Ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων & Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967 - 1974, τιμώντας την ιστορική μνήμη με την ευκαιρία της επετείου των 30 χρόνων από την επιβολή της ξενοκίνητης δικτατορίας των συνταγματαρχών, διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων και προσκαλεί τα μέλη του και τον αθηναϊκό λαό να συμμετάσχουν.

Οι εκδηλώσεις είναι:

1. Ημερίδα ομιλητών και συζήτηση με θέματα τις πολιτικές, κοινωνικές, πολιτιστικές και πνευματικές επιπτώσεις από τη δικτατορία της 21ης Απρίλη 1967, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα τελετών της Παλαιάς Βουλής, Πλατεία Κολοκοτρώνη, Αθήνα, την Παρασκευή 18 Απρίλη και ώρα 11.00 π.μ. έως 14 μ.μ.

Θα μιλήσουν οι: Λ. Βασιλακόπουλος, επίτιμος αρχηγός ΓΕΝ, Γ. Α. Μαγκάκης, καθηγητής πανεπιστημίου τέως υπουργός, Α. Μανδηλαρά, αντιπρόεδρος ΟΓΕ, Μ. Μερακλής, καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοφάνης Πάκος, καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου.

2. Στο χώρο του Ιπποδρόμου που αποτέλεσε το πρώτο στρατόπεδο συγκέντρωσης πολιτικών κρατουμένων της χούντας και δολοφονήθηκε ο αείμνηστος αγωνιστής Παναγιώτης Ελής, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση μνήμης για τους νεκρούς του αντιδικτατορικού αγώνα, με ομιλία του προέδρου και κατάθεση στεφάνου.

Η εκδήλωση αυτή, με συμμετοχή και άλλων φορέων, θα πραγματοποιηθεί τη Μ. Δευτέρα 21 Απρίλη και ώρα 11 π.μ. έως 14 μ.μ.

3. Στη διάρκεια του 3ήμερου από 19 έως 22 Απρίλη θα είναι ανοιχτό το Μουσείο Αντιδικτατορικής Αντίστασης στο Πάρκο Ελευθερίας για τους πολίτες και μαθητές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ