Τρίτη 15 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Θα ενταθούν οι πειθαρχικοί έλεγχοι

Παρεμβάσεις που κύριο σκοπό έχουν την ένταση των πειθαρχικών διώξεων κατά των δημοσίων υπαλλήλων, ετοιμάζει ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Αλ. Παπαδόπουλος, μέσω της αναμόρφωσης του ισχύοντος Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα.

Οπως προκύπτει από συνέντευξή του στο χτεσινό "ΕΘνος", μοχλός για την επίτευξη αυτού του σκοπού είναι το νεότευκτο σώμα των "επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης", του οποίου η πραγματική αποστολή είναι να αποτελέσει, όπως ομολογεί ο ίδιος ο υπουργός, ένα είδος "εσωτερικής αστυνομίας του δημοσίου".

Για να στηρίξει την έναρξη της επίθεσης κατά των δημοσίων υπαλλήλων, ο υπουργός ισχυρίζεται ότι στο δημόσιο επικρατεί "καθεστώς πλήρους ατιμωρησίας των δημοσίων υπαλλήλων" λόγω "νοσηρής αλληλεγγύης" και ανακοινώνει ότι μέσα στο 1997 θα έχουν ψηφιστεί οι διατάξεις του νέου Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα. Σύμφωνα με αυτές, εκτός από τις πειθαρχικές διαδικασίες θα υπάρξουν και διατάξεις που έχουν να κάνουν με την ιεραρχία, η οποία πλέον θα συνδυάζεται με μία προηγούμενη εκπαίδευση και επιμόρφωση του δημοσίου υπαλλήλου στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης.

Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός στην ιεραρχία, θα καθιερωθεί ο θεσμός του υποδιευθυντή και έτσι θα καθιερωθούν στην κορυφή οι βαθμοί υποδιευθυντής, διευθυντής και γενικός διευθυντής.

Στα μέτρα που αφορούν τη δημόσια διοίκηση θα πρέπει να προστεθεί και η πρόθεση της κυβέρνησης για τη θέσπιση της μερικής απασχόλησης στο δημόσιο, όπως φάνηκε από τις κατευθύνσεις που έδωσε ο Κ. Σημίτης στα πλαίσια του "κοινωνικού διαλόγου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ