Τρίτη 15 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Το "βαρύ πυροβολικό" της αντιλαϊκής επέλασης

Ο "κοινωνικός διάλογος" - απάτη, η προώθηση της Κεντροαριστεράς και η οργανωτική ανασυγκρότηση, αποτελούν τις βασικές προτεραιότητες της ηγεσίας του κυβερνώντος κόμματος τους επόμενους μήνες και ταυτόχρονα μερικά από τα "βαριά όπλα" της στην επιβολή της αντιλαϊκής λαίλαπας.

Στο πλαίσιο αυτό ιδιαίτερο βάρος δίνεται στην υπόθεση της εσωκομματικής "ανασυγκρότησης" με στόχο να δημιουργηθούν τοπικές οργανώσεις που θα στηρίξουν αποφασιστικά τις αντιλαϊκές επιλογές, καθώς και στελέχη αφοσιωμένα στον "εκσυγχρονισμό". Για το σκοπό αυτό έχει προγραμματιστεί να γίνει τον Μάιο πανελλαδική συνδιάσκεψη, η οποία όπως λένε θα αποτελέσει ένα "μικρό συνέδριο". Αύριο ο Κ. Σημίτης θα προεδρεύσει σύσκεψης του τομέα Οργανωτικού του ΠΑΣΟΚ, με στόχο την προετοιμασία της συνδιάσκεψης.

Στο μεταξύ συνεχίζονται τα Σαββατοκύριακα οι περιοδείες κορυφαίων κομματικών στελεχών στην επαρχία. Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της Χ. Τρικούπη, τα αποτελέσματα μέχρι τώρα είναι πενιχρά, αφού παρ' όλες τις προσπάθειες δεν έχουν καταφέρει να εντάξουν νέα μέλη στις οργανώσεις, ενώ τα "παλαιά" δεν ανταποκρίνονται στις "προδιαγραφές" που θέτουν.

Στο άλλο μέτωπο, του κοινωνικού διαλόγου - απάτη, παρά τις επιφυλάξεις και ενδοιασμούς που διατυπώνονται από ορισμένα συνδικαλιστικά στελέχη, έχει διαμορφωθεί κλίμα πλήρους στήριξης στο ηγετικό επίπεδο, και βέβαια από τους λεγόμενους "διαφωνούντες". Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Α. Τσοχατζόπουλου, σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, ότι "ο κοινωνικός διάλογος δεν είναι διαδικασία κατεδάφισης των κεκτημένων" (! ) αλλά στοχεύει "να διασφαλίσει όρους αποδεκτής συνεργασίας και ικανοποίησης των αναγκών των απαιτήσεων του... κοινωνικού συνόλου".

Οσον αφορά την προώθηση της Κεντροαριστεράς, η οποία επιδιώκεται να πάρει "σάρκα και οστά" στις... δημοτικές εκλογές, κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν κρύβουν ότι πρόκειται για μια προσπάθεια "διεμβολισμού" της εκλογικής βάσης του ΣΥΝ. Ταυτόχρονα η διατήρησή της στην επικαιρότητα επιδιώκεται να λειτουργήσει ως "αριστερό άλλοθι" στην αντιλαϊκή επέλαση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ