Τρίτη 15 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μέτρα υπέρ των παραγωγών

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Β. Εφραιμίδη, στο Ευρωκοινοβούλιο, για το ρύζι

Τη λήψη μέτρων υπέρ των παραγωγών, ζήτησε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Βασίλης Εφραιμίδης, μιλώντας την προηγούμενη βδομάδα, στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με αντικείμενο την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον τομέα του ρυζιού.

Στην παρέμβασή του, τόνισε τα εξής: "Δε φαίνεται να λείπει το θάρρος από την Επιτροπή σαν συλλογικό σώμα και ατομικά και το ίδιο ισχύει και για το Συμβούλιο. Φοβούμαι ότι συμβαίνει κάτι χειρότερο. Τα πρόσωπα αυτά έχουν ατομικά θάρρος. Συλλογικά όμως, υπηρετούν άλλα συμφέροντα. Λοιπόν, να μην έχουμε αυταπάτες, να βλέπουμε πού είναι το ζήτημα. Δεν είναι τυχαίο ότι η Επιτροπή για μια σειρά αγροτικών προϊόντων έχει πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων τη διακηρυγμένη αρχή της κοινοτικής προτίμησης: τον καπνό, το βαμβάκι, τα οπωροκηπευτικά, το λάδι. Τώρα έρχεται η σειρά του ρυζιού. Τριακόσιες χιλιάδες τόνοι έχουν εισαχθεί το 1996 από τις Αντίλλες, από μια κοινοτική χώρα την Ολλανδία και δεν είναι Αντιλλών το προϊόν, εκτός ίσως σε κάποια ελάχιστη ποσότητα. Ερχεται από αλλού και από εκεί περνάει.

Πού είναι τα μέτρα της Επιτροπής; Πού είναι η κοινοτική προτίμηση; Γιατί δημιουργήθηκε αυτή η κρίση αγοράς - εμπορίας; Γιατί υπάρχει η κρίση τιμής; Τι μέτρα παίρνει; Ολα αυτά που είπε ο κ. Επίτροπος είναι λίγο διασκεδαστικά ανησυχιών όταν τα βλέπει κανείς επιπόλαια τα πράγματα. Γιατί κ. Επίτροπε καθιερώσατε την προτίμηση να γίνεται τον Απρίλιο, έξι μήνες μετά τη συγκομιδή και γιατί δεν την πάτε κοντά στην ημερομηνία της συγκομιδής; Γιατί πήρατε κάποια μέτρα περιορισμού των εισαγωγών μόνο για το πρώτο τρίμηνο του 1997; Τα άλλα τρία τρίμηνα του 1997 τι θα γίνει; Τι θα κάνουν οι παραγωγοί;

Λοιπόν, αφήστε τα προσχήματα, αφήστε τις υποκρισίες, πάρτε μέτρα υπέρ των παραγωγών, υπέρ εκείνων που μοχθούν για να βγάλουν ένα κομμάτι ψωμί και μην τους ρίχνετε στην ανεργία".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ