Τρίτη 15 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εθελοντές

Για μια ακόμα φορά, τα κυβερνητικά και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα επιδόθηκαν στην πατριδοκάπηλη επιχείρηση κατασκευής "ηρώων". Οπως παλιότερα, με τους εθελοντές που έσπευδαν να πολεμήσουν στον πόλεμο της Βοσνίας, έτσι και τώρα, οι "ήρωες" ανακαλύφθηκαν στα πρόσωπα των εθελοντών, οι οποίοι συμμετέχουν στο ελληνικό στρατιωτικό σώμα που σπεύδει στην Αλβανία. Το πρώτο που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι οι κυβερνώντες και οι κεφαλαιούχοι ποτέ δεν ξεχνούν να επιχειρούν την ιδεολογική θωράκιση της πολιτικής τους. Ως εκ τούτου, βαφτίζουν την ιμπεριαλιστική επιδρομή "ουμανισμό" και τη στρατιωτική εκπροσώπηση των κεφαλαιουχικών συμφερόντων τους "υπεράσπιση της πατρίδας"!

Οσο για τους ανθρώπους που επανδρώνουν την ελληνική αποστολή, μόνο "ήρωες" δεν είναι. Γιατί εκείνο που καθιστά την ανάρτηση των όπλων ηρωισμό δεν είναι η κάθε λογής χρήση τους, αλλά το γιατί τα χρησιμοποιεί, όταν τα χρησιμοποιεί, κάποιος. Και η χρήση τους για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των πολυεθνικών ποτέ δε θα καταγραφεί στην ιστορία σαν "ηρωισμός", όπως ποτέ κανείς αποικιοκράτης δε χρίστηκε "ήρωας".

Θα το πούμε ξεκάθαρα: Οι εθελοντές που συμμετέχουν στο ελληνικό σώμα είναι, στην καλύτερη περίπτωση, παιδιά, που η ανεργία και η ανέχεια τα έχει μετατρέψει σε ευκολότερα θύματα της κυρίαρχης προπαγάνδας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ