Τρίτη 31 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΕΚΙΝΟ.-- Ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν πλημμύρες, τα νερά των οποίων κατέκλυσαν ανθρακωρυχείο στην Κεντρική Κίνα, στην περιφέρεια Σανζιάν, παγιδεύοντας στις στοές του 69 εργάτες.

ΣΑΝΤΑ ΚΡΟΥΖ ΝΤΕ ΤΕΝΕΡΙΦΕ.-- Περίπου 2.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από δύο τουριστικές πόλεις στα Κανάρια Νησιά καθώς μαινόταν πυρκαγιά σε δασική έκταση καίγοντας χιλιάδες στρέμματα.

ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ.-- Πυρκαγιές που μαίνονται σε μια σειρά από περιοχές της Νότιας Αφρικής έχουν αφήσει πίσω τους 18 νεκρούς και σημαντικές ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες.

ΝΟΤΙΑ ΑΣΙΑ.-- Εκτεταμένες πλημμύρες έχουν προκαλέσει οι ισχυρές βροχοπτώσεις, εξαιτίας των μουσώνων, σε πολλές χώρες της Νότιας Ασίας, με 50 νεκρούς στο Νεπάλ, 25 στο Μπαγκλαντές, 15 στην ανατολική Ινδία, ενώ εκατομμύρια άλλοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους.

ΓΕΝΕΥΗ.-- Δουλεμπόριο, βιασμούς ακόμη και κρούσματα κανιβαλισμού διαπιστώνει έκθεση ειδικών του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην ταραχώδη επαρχία του Νότιου Κίβου στη ΛΔ Κονγκό. Η επικεφαλής των ερευνητών του ΟΗΕ, Γιακίν Ερτούκ, που υπέβαλε την έκθεση μετά από επιτόπιες έρευνες 11 ημερών, δήλωσε με αποτροπιασμό πως διαπίστωσε απίστευτες φρικαλεότητες σε βάρος γυναικόπαιδων.

ΟΑΧΑΚΑ.-- Κινητοποιήσεις και μποϊκοτάζ του ετήσιου γιορτασμού της Guelaguetza, του ιθαγένικου πολιτισμού, από τη Συνέλευση του Λαού του Οαχάκα-ΑΡΡΟ με κύριο αίτημα την άμεση και άνευ όρων αποφυλάκιση των «πολιτικών κρατουμένων» της εξέγερσης της Οαχάκα.

ΜΕΞΙΚΟ.-- Ο Λαϊκός Επαναστατικός Στρατός (EPR) με ανακοίνωσή του ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση εναντίον ομοσπονδιακής φυλακής στο Κόρσο, στη νότια Πολιτεία των Τσιάπας. Ο EPR είχε ανατινάξει αγωγούς πετρελαίου στην επαρχία Γκερέρο, νωρίτερα αυτό το μήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ