Πέμπτη 2 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... Κινητή κερδοφορία

Αφού κερδοσκόπησαν ασύστολα επί σειρά ετών, χρεώνοντας υπέρογκα τέλη, τώρα οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, εφαρμόζοντας - τη σκόπιμα - ετεροχρονισμένη οδηγία της Κομισιόν, ανακοινώνουν μειώσεις στο κόστος κλήσεων περιαγωγής (κλήσεις που δέχεται ο συνδρομητής στο εξωτερικό).

Πρώτες έσπευσαν η «Κοσμοτέ» και η «WIND» του Αιγύπτιου μεγιστάνα Ναγκίμπ Σαουίρις. Η πρώτη μάς ενημερώνει ότι από τις 30 Αυγούστου «μειώνει τις χρεώσεις περιαγωγής, σε ποσοστό που φτάνει και το 86%», ενώ η «WIND» ...πλειοδοτεί, κάνοντας λόγο για μείωση έως και 90%. Στην ουσία, δηλαδή, οι αρμόδιοι των εταιρειών είναι σα να ομολογούν ότι τόσα χρόνια «έγδυναν» τους πελάτες και τώρα ήρθε η ώρα να τους... ανακουφίσουν!

Είναι αυτονόητο ότι οι όποιες μειώσεις, δε θα έχουν ουσιαστικό αντίκτυπο στην ασύστολη κερδοφορία των εταιρειών, οι οποίες πάντα βρίσκουν τρόπους να αυξάνουν την κερδοφορία τους.

Επισημαίνεται ότι τα ετήσια έσοδα από τις υπηρεσίες περιαγωγής στην ΕΕ το 2005, ξεπέρασαν τα 8,5 δισ. ευρώ. Από αυτά, τα 5 και πλέον δισ. ευρώ είναι τα υπερκέρδη των εταιρειών!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ