Πέμπτη 2 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Από τα 24,6 δισ. ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ για την κάλυψη λαϊκών αναγκών και ζωτικών έργων υποδομής

Εγκρίθηκε χτες από την κυβερνητική επιτροπή το σχέδιο νόμου για την αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων και την εφαρμογή του ΕΣΠΑ 2007-2013. Το ΚΚΕ καταγγέλλει ότι είναι κομμένο και ραμμένο για τις ανάγκες του κεφαλαίου και της Στρατηγικής της Λισαβόνας, μοιράζοντας και κάποια προεκλογικά ψίχουλα σε ομάδες απόλυτης εξαθλίωσης

  • Από τα 24,6 δισ. ευρώ δεν προβλέπεται ούτε ένα ευρώ να κατευθυνθεί προς την κάλυψη λαϊκών αναγκών και για ζωτικά έργα υποδομής για τη δασοπροστασία, τα αντιπλημμυρικά έργα, τη διαχείριση νερού, την αντισεισμική θωράκιση κλπ.
  • Η κυβέρνηση αναφέρεται στην ενίσχυση της απασχόλησης και προωθεί στην πράξη τη συντριβή κάθε πλαισίου σταθερής και πλήρους εργασίας. Βαφτίζει μέτρα κοινωνικής συνοχής ορισμένα ψίχουλα που θα μοιράσει επιλεκτικά σε ομάδες απόλυτης εξαθλίωσης για να συγκαλύψει τις ευθύνες της.
  • Το σχέδιο νόμου εισάγει φορείς υλοποίησης και ειδικές υπηρεσίες προκειμένου να διασφαλιστεί η ευελιξία της κυβέρνησης για διανομή των έργων ανάμεσα στους ισχυρούς ιδιωτικούς ομίλους, ενώ παράλληλα επιβαρύνει με πρόσθετο διαχειριστικό κόστος τους φορολογούμενους.
  • Ο λαός πρέπει να αξιοποιήσει την ήδη συσσωρευμένη αρνητική πείρα του σχετικά με το ποιος ωφελήθηκε από τα προηγούμενα κοινοτικά και εθνικά αναπτυξιακά προγράμματα. Να δώσει έτσι ουσιαστική απάντηση και στην αντιλαϊκή πολιτική.

ΣΕΛ.  11

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ