Πέμπτη 2 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Κάθε μέρα ... «εκλογές»

Του Πέτρου Ζερβού από το «Εννιά» της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ
Του Πέτρου Ζερβού από το «Εννιά» της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ
Τι πόνος κι αυτός για το αν θα γίνουν το Σεπτέμβρη ή το Μάρτη οι εκλογές. Ο λεγόμενος οικονομικός παράγοντας, δηλαδή η αστική τάξη δε θέλει μακρόχρονη προεκλογική περίοδο γιατί λέει παγώνει η αγορά και δεν προωθούνται οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Σ' αυτή τη θέση ταυτίζονται επίσης τα γαλάζια και πράσινα εκδοτικά συγκροτήματα. Τελικά, ποιος από τους συνήθεις επιβήτορες της εξουσίας δε θέλει τις εκλογές το Σεπτέμβρη; Αν κρίνουμε από την κίνηση στα επιτελεία του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο τις θέλουν, αλλά και παίρνουν θέση έγκαιρα. Ηδη επισπεύδουν την επιστροφή τους διάφοροι από το βαρύ πυροβολικό της πράσινης προπαγάνδας.

Στον αντίποδα, στην πραγματική ζωή, τη δική σου, κάτσε και μέτρα χρέη. Οσο αυτά αυξάνουν σαν συνέπεια της διαχρονικής γαλαζοπράσινης μιας και ενιαίας πολιτικής, τόσο πλαταίνει το χαμόγελο του κάθε ...τραπεζίτη.

Επίδομα φτώχειας: Ούτε ένα ευρώ τη μέρα για το 2008, αφού δηλαδή θα τους έχεις ήδη ψηφίσει.

Καμένα: Την ώρα που η κυβέρνηση με το νέο χωροταξικό έκλεινε το μάτι σε κάθε καταπατητή, η αστυνομία με μια στρατιωτικού τύπου επιχείρηση μπουζούριαζε όσους τόλμησαν να πετάξουν μπογιά στην πρόσοψη του καζίνο στην Πάρνηθα.

Και για να μη μείνει μισή η ξεφτίλα, χτες μέσα στα δικαστήρια τα ΜΑΤ ξυλοκόπησαν και τη δικηγόρο των 27 συλληφθέντων. Με τον δικαστή να παριστάνει πως δεν είδε τίποτα. Πάντα τυφλή η δικαιοσύνη τους.

Χωροταξικός σχεδιασμός: Το σχετικό νομοσχέδιο είχε κι ένα τμήμα που αναφερόταν στις συνενώσεις περιφερειών, νομαρχιών, δήμων ως προϋπόθεση για να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός. Το έβγαλαν την τελευταία στιγμή για να έρθει με άλλο νομοσχέδιο μετεκλογικά. Εκεί όμως είναι η ουσία. Αυτό που τους καίει είναι πως για να δουλέψει η αυτοδιοίκηση με όρους τοπικής κρατικής μηχανής σε όφελος του μεγάλου κεφαλαίου, πρέπει να έχει και ισχυρό ταμείο. Αυτό κάνουν με τις συνενώσεις. Πόσο μάλιστα που τα έργα που έρχονται απαιτούν συγκεντρωμένη εξουσία για να υλοποιηθούν. Μπροστά η λειψυδρία, χτεσινό το παράδειγμα στις Κυκλάδες, που μόλις ήρθε η ώρα να προωθηθούν τα σχέδια ορισμένων εταιρειών κηρύχτηκε ο νομός σε έκτακτη ανάγκη. Κάτι που δε γίνεται με κατακερματισμένη εξουσία.

Κατά τ' άλλα, πάντα μονόδρομος η Ιθάκη όταν σου έχουν κλείσει κάθε άλλο δρόμο, πάντα ιερόν το εμπόρευμα κι ας σημαίνει το θάνατό σου, όσο κι αν προσπαθείς να απαντήσεις στο γδάρσιμο από τις εταιρείες με ύμνους στο «κλοπιράιτ».

Που σημαίνει ξανά και ξανά πάρ' το αλλιώς. Και μίλα με τον διπλανό σου γι' αυτό ακριβώς: Για το ότι δεν παίρνει γιατρειά αυτό το σύστημα. Για το ότι γαλάζιοι και πράσινοι πρέπει επιτέλους να φάνε πόρτα. Οποτε κι αν γίνουν οι εκλογές, αλλά προπαντός καθημερινά.

Που σημαίνει κι άλλο, έμπρακτο, δυνάμωμα του ΚΚΕ...


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ