Κυριακή 5 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με ταξικά κριτήρια ενίσχυση του ΚΚΕ

Βρισκόμαστε ήδη σε προεκλογική περίοδο και όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές η πολιτική διαπάλη των κομμάτων του δικομματισμού, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, με τη στήριξη των εταιρειών επικοινωνίας και των μεγαλοεργολάβων των ΜΜΕ, θα οξύνεται τεχνητά, με δημαγωγικές κορόνες και ανούσιες μεταξύ τους αντεγκλήσεις. Πίσω από το δικομματικό «καυγά», επιχειρούν να κρύψουν την ενιαία στρατηγική τους, γιατί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν έχουν ουσιαστικές πολιτικές διαφορές.

Το σενάριο που έχουν εκπονήσει τα επιτελεία της αστικής τάξης για την αντιπαράθεση μεταξύ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, περιλαμβάνει και κατά ριπές συκοφαντικές - προβοκατόρικες επιθέσεις ενάντια στο ΚΚΕ, προκειμένου να υφαρπάσουν τη λαϊκή ψήφο και το συνολικό άθροισμα του δικομματισμού να παραμείνει ισχυρό. Στην επίθεση αυτή αξιοποιείται ο Συνασπισμός και ο ΛΑ.Ο.Σ. Αξιοποιούνται «νεο-αριστεροί» παραμυθάδες που κατά κόρον η αστική τάξη χρησιμοποιεί για την κατασυκοφάντηση του ΚΚΕ και γενικότερα του κομμουνιστικού κινήματος.

Το ΚΚΕ επιδιώκει να γίνεται ιδεολογική - πολιτική διαπάλη, με ανοιχτά χαρτιά, χωρίς συμψηφισμούς, χωρίς πολιτικά τεχνάσματα, συκοφαντίες και προβοκατόρικες ενέργειες.

Με απύθμενο θράσος, ανερυθρίαστα, οι πολιτικοί εκπρόσωποι του κεφαλαίου μιλάνε για ιδεολογική τρομοκρατία. Ποιοι; Αυτοί που σε όλες τις κρίσιμες φάσεις της νεότερης ιστορίας της χώρας μας, καθόριζαν, όπως και σήμερα καθορίζουν, τα όρια της νομιμότητας της αστικής κοινοβουλευτικής δράσης, στη στρατηγική του ευρωμονόδρομου του κεφαλαίου, την προάσπιση των συμφερόντων της πλουτοκρατίας, εκτοξεύοντας απειλές και συκοφαντίες ενάντια στο ΚΚΕ.


Αλλωστε, τα όρια της αστικής νομιμότητας είναι «ελαστικά» όταν η εμπρηστική - αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της πλουτοκρατίας, θυσιάζει στο βωμό του κέρδους ανθρώπινες ζωές, καίει τα δάση, λεηλατεί τους φυσικούς πόρους, καταστρέφει το περιβάλλον, εκμεταλλεύεται στυγνά την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, τη νεολαία, αλλά δεν ανέχεται τις λαϊκές διεκδικήσεις, την αμφισβήτηση της κυριαρχίας του κεφαλαίου.

Πάει πολύ, οι εκμεταλλευτές, η άρχουσα τάξη και οι πολιτικοί εκπρόσωποί τους να διαμαρτύρονται ότι τους ασκείται δήθεν ιδεολογική τρομοκρατία, ενώ την ίδια ώρα ενισχύουν τους ιδεολογικούς και κατασταλτικούς μηχανισμούς του αστικού κράτους, για τη χειραγώγηση και το χτύπημα του εργατικού λαϊκού κινήματος, προκειμένου να συνεχίσουν απρόσκοπτα να καρπώνονται τον τεράστιο πλούτο που παράγουν με σκληρή δουλιά η εργατική τάξη και γενικότερα οι εργαζόμενοι.

Παρότι αστοί πολιτικοί αναλυτές - δημοσιολόγοι εκτιμούν ότι στις προσεχείς εκλογές δεν αναμένονται μεγάλες πολιτικές ανακατατάξεις, εν τούτοις ανησυχούν, γιατί υπάρχει κίνδυνος το πολιτικό κενό που αφήνουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ γύρω από τα σημαντικά πολιτικά προβλήματα που αφορούν στις διεθνείς σχέσεις της χώρας, τη ζωή και το μέλλον της εργατικής - λαϊκής οικογένειας και της νεολαίας, να καλυφθεί από το ΚΚΕ.


Η πλουτοκρατία και τα κόμματά της ανησυχούν, επειδή γνωρίζουν καλά την ιδεολογία, την πολιτική, το επαναστατικό πρόγραμμα του ΚΚΕ και τους δεσμούς του με τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, τη νεολαία. Γιατί μέσα από τη συστηματική πολιτική του δράση αποκαλύπτει την ενιαία στρατηγική, τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της πολιτικής του δικομματισμού, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, γιατί το ΚΚΕ έχει ολοκληρωμένη εναλλακτική πρόταση εξουσίας.

Η εμπρηστική πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ

Τρανταχτό παράδειγμα της ενιαίας αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι η εμπρηστική πολιτική τους, που είναι υπεύθυνη για τις καταστροφικές πυρκαγιές, που κατακαίουν από άκρη σε άκρη όλη τη χώρα, με τραγικό απολογισμό, μέχρι τώρα, 10 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και χιλιάδες στρέμματα καμένων δασικών εκτάσεων. Οι δημαγωγικές δηλώσεις, τα κροκοδείλια δάκρυα, η σκύλευση των νεκρών από τους εκπροσώπους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για τους 10 αδικοχαμένους συνανθρώπους μας προκαλούν την οργή και την αγανάκτηση του λαού μας.

Η καταστροφή των δασών είναι ένα διαρκές έγκλημα με άμεσες και μακροπρόθεσμες, κυρίως, συνέπειες.

Η κυβέρνηση της ΝΔ καταφεύγει στους ίδιους ανυπόστατους ισχυρισμούς που χρησιμοποιούσε και το ΠΑΣΟΚ, όταν ήταν κυβέρνηση. Τις «ακραίες» καιρικές συνθήκες που επικαλούνταν ο Κώστας Σημίτης όταν καιγόταν η Πεντέλη, τον Ιούλη του 1998, επιστρατεύει τον Ιούλη του 2007 και ο νυν πρωθυπουργός, την ώρα που καιγόταν ο Εθνικός Δρυμός της Πάρνηθας.

Ποιος φταίει;

Φταίει άραγε η ανικανότητα των κυβερνήσεων που εναλλάσσονταν; Μήπως η έλλειψη προτάσεων; Οχι. Αποκλειστικά υπεύθυνη για την καταστροφή του περιβάλλοντος είναι η αντίληψη τόσο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που, στη βάση των κατευθύνσεων της ΕΕ, αντιμετωπίζουν το περιβάλλον ως εμπόρευμα και όχι σαν κοινωνικό αγαθό. Η πολιτική που εμπορευματοποιεί τη γη και θυσιάζει το περιβάλλον για τα κέρδη του κεφαλαίου, ενθαρρύνει τους εμπρηστές και επιβραβεύει τους καταπατητές.

Πηγή: Catching-up in Europe: The experiences of Portugal, Spain and Greece in the Nineties (Κάλυψη των κενών στην Ευρώπη: οι εμπειρίες της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και της Ελλάδας στη δεκαετία του 1990), Karl Aiginger; Wifo (Φsterreichisches Institut fόr wirtschaftsforschung) Εγγραφα εργασίας, αριθ. 212, Δεκέμβρης 2003, σελ. 4.
Πηγή: Catching-up in Europe: The experiences of Portugal, Spain and Greece in the Nineties (Κάλυψη των κενών στην Ευρώπη: οι εμπειρίες της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και της Ελλάδας στη δεκαετία του 1990), Karl Aiginger; Wifo (Φsterreichisches Institut fόr wirtschaftsforschung) Εγγραφα εργασίας, αριθ. 212, Δεκέμβρης 2003, σελ. 4.
Είναι επιτακτική ανάγκη, ο λαός να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, να τιμωρήσει τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, να αγωνιστεί με το ΚΚΕ για μια άλλη πολιτική που θα έχει στο επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες, την προστασία του περιβάλλοντος.

Το περιβάλλον δεν είναι ασφαλώς ο μόνος τομέας, όπου αποκαλύπτεται ο ενιαίος, αντιλαϊκός χαρακτήρας της πολιτικής των κομμάτων του δικομματισμού.

Η εργατική τάξη, γενικότερα τα λαϊκά στρώματα, έχουν υποχρέωση να σκεφτούν, να κρίνουν τα κόμματα με κριτήριο το δικό τους ταξικό συμφέρον.

Είναι προφανές ότι εφοπλιστές, βιομήχανοι, γενικότερα η πλουτοκρατία, δεν έχουν πρόβλημα ποιο από τα δύο κόμματα, η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ, θα είναι στην κυβέρνηση, αφού και με τα δύο κόμματα έκαναν και κάνουν καλά τη δουλιά τους, αυξάνουν τα κέρδη τους, μέσα από τη στυγνή εκμετάλλευση των εργαζομένων.

Δεν μπορεί η λαϊκή αγανάκτηση από την αντιλαϊκή πολιτική, όταν μεγαλώνει για το ένα από τα δύο κόμματα του δικομματισμού να εκτονώνεται με ψήφο στο άλλο κόμμα, που έχει την ίδια πολιτική -στη ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ - και να συνεχίζεται αυτός ο φαύλος κύκλος. Δηλαδή, με άλλο διαχειριστή να συνεχίζεται η ίδια αντιλαϊκή πολιτική και να χειροτερεύει συνέχεια η κατάσταση των εργαζομένων.

Παραθέτουμε εδώ τον πίνακα τα στοιχεία της ΕΕ, σχετικά με την πορεία ανάπτυξης των χωρών συνοχής (μεταξύ των οποίων και η χώρα μας) από το 1960 μέχρι σήμερα, όπως αποτυπώνονται με την εξέλιξη του ΑΕΠ αυτών των χωρών σε σύγκριση με το μέσο όρο του ΑΕΠ των χωρών - μελών της ΕΕ. Τα στοιχεία περιέχονται σε Εκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ενίσχυση των περιφερειών της Ενωσης που υπερψήφισαν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Δείχνουν την πορεία ανάπτυξης της καπιταλιστικής οικονομίας αυτών των χωρών αποκαλύπτοντας παραστατικά και την ανισόμετρη ανάπτυξή τους, αλλά και το κάλπικο της άποψης περί σύγκλισης.

Οπως προκύπτει από τον πίνακα, ακόμη και σύμφωνα με τα κριτήρια που χρησιμοποιούν οι ίδιοι οι καπιταλιστές για την ανάπτυξη (που δεν αποτυπώνουν όλες τις πλευρές της πραγματικότητας), μετά την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ/ΕΕ το ΑΕΠ της χώρας μας σε σχέση με το μέσον όρο των κρατών - μελών της ΕΟΚ/ΕΕ από 71,79% το 1980 έπεσε στο 59,41% το 1990, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία ο μέσος όρος του ΑΕΠ το 2002 είναι περίπου στα επίπεδα της δεκαετίας του 1970.

Φαίνεται όμως και το ότι στο όνομα του κυνηγητού αυτής της ανάπτυξης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που εναλλάσσονται στην κυβερνητική εξουσία επιμένουν ολοένα και περισσότερο σε πιο σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που χειροτερεύουν καθημερινά τη ζωή και το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων, προς όφελος βέβαια του κεφαλαίου, όπως θα δείξουμε και πιο κάτω.

Στρατηγική σύμπλευση

Ας δούμε ορισμένα από τα πιο σημαντικά πολιτικά ζητήματα, τα οποία καθορίζουν την ίδια τη ζωή των εργαζομένων στη χώρα μας, για τα οποία δε γίνεται καμία ουσιαστική συζήτηση στην πολιτική διαπάλη από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, μέσα από τα ΜΜΕ, γιατί είναι προφανές ότι σε μια τέτοια συζήτηση αποκαλύπτεται η ενιαία αντιλαϊκή - αντιδραστική πολιτική της ΕΕ και του κεφαλαίου, που από κοινού συνδιαμορφώνουν και υλοποιούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, στη βάση της ενιαίας στρατηγικής στα πλαίσια της ΕΕ, συμφώνησαν μέσα από τις συντηρητικές και σοσιαλδημοκρατικές ομάδες που συμμετέχουν να επιταχύνουν τις διαδικασίες για την προώθηση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, και αυτό σηματοδοτεί ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής σε βάρος των εργαζομένων, της μικρομεσαίας αγροτιάς, των αυτοαπασχολούμενων και της νεολαίας.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συμφωνούν και προωθούν τα εξής:

  • Μέσα από συνοπτικές διαδικασίες, κόντρα στη βούληση των λαών που καταψήφισαν τη «Συνταγματική Συνθήκη», το λεγόμενο «ευρωσύνταγμα», αποφάσισαν να προωθήσουν τη «Μεταρρυθμιστική Συνθήκη», με την οποία ενισχύεται ο αντιδραστικός χαρακτήρας της ΕΕ, προκειμένου το ευρωενωσιακό κεφάλαιο να ενισχύσει το ρόλο του στο διεθνή ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό, για την εκμετάλλευση των λαών και των πλουτοπαραγωγικών πηγών των χωρών.
  • Αντιδραστικές αλλαγές στη Δημόσια Διοίκηση της χώρας, προκειμένου οι ιδιώτες - μονοπωλιακές επιχειρήσεις - να μπορούν να διεισδύσουν και «να βάλουν στο χέρι» χρυσοφόρους τομείς κερδοφορίας για το κεφάλαιο, τους τομείς δημόσιας κοινής ωφέλειας (Υγεία - Πρόνοια, Παιδεία, νερό κ.ά.), που μέχρι πρότινος την ευθύνη είχε το αστικό κράτος. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συμφωνούν στη μείωση των περιφερειών, των νομών και των δήμων, για έναν «Καποδίστρια Νο 2», έτσι ώστε να διευκολύνουν τη δράση του κεφαλαίου μέσα από αυτούς τους φορείς.
  • Στρατηγική της Λισαβόνας: Σαρωτικές αλλαγές στο εργατικό Δίκαιο, με πυρήνα την «ευελφάλεια» - «flexicurity», τις ελαστικές μορφές απασχόλησης ως γενικό κανόνα, τη χειροτέρευση των όρων ασφάλισης και συνταξιοδότησης, την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, τη μείωση των συντάξεων, τη διά βίου κατάρτιση.
  • Χιλιάδες συμβασιούχοι συνεχίζουν να παραμένουν σε πολιτική και εργασιακή ομηρία.
  • Δραστικές περικοπές στους προϋπολογισμούς για τις δαπάνες σχετικά με την Υγεία για την περίοδο 2007 - 2013.
  • Απελευθέρωση των ταχυδρομικών υπηρεσιών και αντιδραστικές αλλαγές σε βάρος των εργαζομένων.
  • Νέα προνόμια και διεύρυνση της ασυδοσίας των εφοπλιστών για την εκμετάλλευση των ναυτεργατών και γενικότερα των εργαζομένων, μέσα από τη νέα «κοινοτική ναυτιλιακή πολιτική».
  • Επέκταση της αντιαγροτικής πολιτικής, με πιλότο τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), που συνδιαμόρφωσαν στις Βρυξέλλες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και εφαρμόζουν με προσήλωση. Πολιτική που συνεπάγεται νέες δραστικές περικοπές στην αγροτική παραγωγή και στις επιδοτήσεις, με τη συνολική αναμόρφωση του προϋπολογισμού της ΕΕ από το 2008, εξαφάνιση καλλιεργειών - καπνός, τεύτλα, κ.ά. - συρρίκνωση της παραγωγής σε σκληρό στάρι, οπωροκηπευτικά, αμπέλια, με οδυνηρές συνέπειες για τη μικρομεσαία αγροτιά, τους εργαζόμενους στους τομείς μεταποίησης αγροτικών προϊόντων και παραγωγής αγροτικών εφοδίων και τους αυτοαπασχολούμενους.
  • Ξεπούλημα και ιδιωτικοποίηση των δημόσιων επιχειρήσεων της ενέργειας, των μεταφορών και άλλων στρατηγικής σημασίας τομέων, για την αύξηση των κερδών του κεφαλαίου.
Και στα εργασιακά δικαιώματα

Ο κατάλογος της πολιτικής σύμπλευσης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ περιλαμβάνει μαζική ανεργία - μάστιγα για 500.000 άνεργους.

Τους αντιασφαλιστικούς νόμους της ΝΔ, του Σιούφα 1990 - 1993 και στη συνέχεια του ΠΑΣΟΚ, τους νόμους Ρέππα το 2002, την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης των γυναικών κατά 5 χρόνια, συντάξεις πείνας 500 - 600 ευρώ και 300 ευρώ για τους αγρότες, καταλήστευση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων των εργαζομένων μέσα από το χρηματιστηριακό τζόγο. Από το 1950 μέχρι σήμερα υπολογίζεται ότι πάνω από 25 δισ. ευρώ μεταφέρθηκαν από τα ασφαλιστικά ταμεία στα θησαυροφυλάκια της πλουτοκρατίας.

Είναι προφανές ότι αυτά δεν τους αρκούν. Προωθούν κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών, μείωση των συντάξεων, αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης.

Με απύθμενο θράσος ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - πλουτοκρατία μιλούν για κατάρρευση του κοινωνικο-ασφαλιστικού συστήματος, όταν χρωστούν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων.

Χαρακτηρίζουν συντηρητικό το ΚΚΕ, όταν προτείνει 1.300 ευρώ βασικό μισθό, 1.050 ευρώ κατώτερη σύνταξη, αποκλειστικά δημόσια Υγεία, Παιδεία, να επιστρέψουν όσα κλάπηκαν από τα ασφαλιστικά ταμεία κ.ά.

Συμφωνούν πλήρως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και συμμετέχουν ενεργά στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στο Λίβανο και αλλού.

Το ΚΚΕ αντιπαλεύει συνολικά την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, του δικομματισμού.

Οι κραυγές αποπροσανατολισμού του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δεν πρέπει να ξεγελάσουν κανέναν εργαζόμενο, κανέναν άνθρωπο του μόχθου.

Το ΚΚΕ απευθύνεται στους εργαζόμενους, γενικότερα στα λαϊκά στρώματα, στους μέχρι σήμερα ψηφοφόρους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όλους όσοι αρνούνται την καπιταλιστική βαρβαρότητα και τους καλεί, με βάση την ίδια τους την πείρα, με ταξικό κριτήριο, να καταδικάσουν το δικομματισμό.

Να ενισχύσουν το ΚΚΕ στις προσεχείς εκλογές.

Ο Συνασπισμός ελίσσεται και επιχειρεί να παρουσιαστεί ως δύναμη αντίστασης, γι' αυτό κάνει κινήσεις εντυπωσιασμού. Ψήφισε τη Συνθήκη του Μάαστριχτ για την ασύδοτη δράση του κεφαλαίου. Με τις επιλογές του, στα πλαίσια της ΕΕ, στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, στους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης επιβεβαίωσε την εκφυλιστική του πορεία. Συμφωνεί με τις βασικές στρατηγικές επιλογές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για την καπιταλιστική ολοκλήρωση στα πλαίσια της ΕΕ. Επί της ουσίας, ο Συνασπισμός είναι και αυτός διαχειριστής του εκμεταλλευτικού συστήματος.

Το κόμμα του ΛΑ.Ο.Σ. είναι εθνικιστικό, ρατσιστικό, επικίνδυνο κόμμα. Αποδέχεται και στηρίζει τη στρατηγική του κεφαλαίου στην ΕΕ και στη χώρα μας. Επιδίδεται σε τυχοδιωκτικές ενέργειες για να υφαρπάσει τη λαϊκή ψήφο από τους εργαζόμενους εν όψει των προσεχών εκλογών. Η ψήφος στο ΛΑ.Ο.Σ. θα προστεθεί στο δικομματισμό και θα αξιοποιηθεί για την επιβολή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη χρήσιμη ψήφος για τους εργαζόμενους

Το ΚΚΕ δεν περιορίζει τη δράση του απλά σε έναν καταγγελτικό ρόλο. Παλεύει και θα συνεχίσει αταλάντευτα να παλεύει για σταθερή δουλιά, προστασία των ανέργων, δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση, Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία, προστασία και προβολή των διεκδικήσεων της μικρομεσαίας αγροτιάς και τα άλλα ζητήματα που απασχολούν τα λαϊκά στρώματα.

Ταυτόχρονα, το ΚΚΕ αγωνίζεται με προοπτική για ριζικές αλλαγές, για τη συγκρότηση της κοινωνικο-πολιτικής συμμαχίας της εργατικής τάξης με τους μικρομεσαίους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους. Για τη Λαϊκή Εξουσία, τη Λαϊκή Οικονομία, που ο εργαζόμενος λαός θα κάνει κοινωνική ιδιοκτησία τα βασικά μέσα παραγωγής και τον πλούτο που παράγει και θα τον αξιοποιήσει για τη λαϊκή ευημερία.

Τα ψευτοδιλήμματα και οι εκβιασμοί θα πληθαίνουν όσο προχωράμε προς τις εκλογές, αλλά υπάρχει πλούσια πείρα από τους εργαζόμενους.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να αξιοποιήσουν την πείρα τους και να καταδικάσουν την αντιλαϊκή πολιτική και τους φορείς της, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Να ενισχύσουν με την ψήφο τους και τη συμμετοχή τους στους αγώνες το ΚΚΕ, γιατί έτσι θα γίνει πιο αποτελεσματική η πάλη τους, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για την αλλαγή των συσχετισμών σε πολιτικό επίπεδο, στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, βασικές προϋποθέσεις για να ανοίξει ο δρόμος, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας.


Του
Γιώργου ΤΟΥΣΣΑ*
*Ο Γιώργος Τούσσας είναι μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής του Κόμματος


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ