Παρασκευή 3 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ» - «ΣΠΟΡ ΤΑΪΜ»
Σε καθεστώς ανασφάλειας οι εργαζόμενοι

Την ανάγκη οι εργαζόμενοι να κινητοποιηθούν αποφασιστικά για την περιφρούρηση των δικαιωμάτων τους και να τιμωρήσουν όσους τα υπονομεύουν, επισήμανε αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ που βρέθηκε χτες στις εφημερίδες «Αθλητική Ηχώ» και «Σπορ Τάιμ».

Το «θολό» ιδιοκτησιακό καθεστώς των δύο εφημερίδων (στην ουσία βρίσκονται στα «χέρια» της Τράπεζας Πειραιώς) εντείνει την ανασφάλεια που βιώνουν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι ουσιαστικά δεν ξέρουν ποιος είναι ο εργοδότης τους. Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Μάη η «Αθλητική Ηχώ» βρέθηκε ένα βήμα πριν το «λουκέτο» κι οι εργαζόμενοι κυριολεκτικά μετέωροι. Πέρα από τη συνεχή αβεβαιότητα για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, δε λείπουν οι καθυστερήσεις στην καταβολή πληρωμών, η παραβίαση των συλλογικών συμβάσεων κ.τ.λ.

Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ επισήμαναν ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα δικά τους χέρια, προσπερνώντας αποφασιστικά όσες «σκοπέλους» (αδράνεια, αποπροσανατολισμός κ.τ.λ.) που βάζουν μπροστά τους οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές δυνάμεις, όπως η πλειοψηφία της διοίκησης της ΕΣΗΕΑ. Να συντονιστούν και να αναλάβουν αποφασιστικές πρωτοβουλίες, χωρίς να αφήνουν άλλα περιθώρια στην εργοδοσία και όσους την υπηρετούν. Γιατί απάντηση στην κερδοσκοπική ασυδοσία των μεγαλοεκδοτών και των μεγαλοεπιχειρηματιών, οι οποίοι νοιάζονται αποκλειστικά για την κερδοφόρα διαχείριση των κεφαλαίων τους, μπορεί να δώσει μόνο ο επίμονος αγώνας των εργαζομένων, σε σύγκρουση με τα συμφέροντα της εργοδοσίας.

Η αντιπροσωπεία ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΜΕ θα βρεθεί έμπρακτα στο πλευρό των εργαζομένων. Αλλωστε, όλο το προηγούμενο διάστημα, η «Μαχόμενη Δημοσιογραφία» (η παράταξη που στηρίζει το ΠΑΜΕ στην ΕΣΗΕΑ) επανειλημμένα έθεσε το ζήτημα στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις για δυναμικές κινητοποιήσεις και την άσκηση ουσιαστικής πίεσης προς την εργοδοσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ