Σάββατο 4 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΝΤΟΜΑΤΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΛΑΡΙΣΑΣ
Απλήρωτοι από το 2004!

Απλήρωτοι παραμένουν, από το 2004, οι ντοματοπαραγωγοί της Λάρισας που έδωσαν την παραγωγή τους στην ντοματοβιομηχανία «Αργώ», η οποία εδρεύει στον Προβατά Σερρών. Οι απλήρωτες ποσότητες στο νομό φτάνουν κοντά στους 25.000 τόνους, ενώ ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου, Μπιτζίδης, οφείλει σε ντοματοπαραγωγούς πολλών περιοχών της χώρας συνολικά 1.200.000 ευρώ. Σε μια προσπάθεια, μάλιστα, να παρακάμψει τα εμπόδια λειτουργίας του εργοστασίου, λόγω των οφειλών στους παραγωγούς, ο ιδιοκτήτης της ντοματοβιομηχανίας, με την ανοχή των συναρμόδιων υπουργείων, άλλαξε την επωνυμία της εταιρείας του από «Αργώ» σε «Νόστος»!

Το θέμα είναι σε γνώση της κυβέρνησης, καθώς συζητήθηκε στη Βουλή ύστερα από σχετική Ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ, που ζητούσε να πληρωθούν άμεσα οι ντοματοπαραγωγοί. Η κυβέρνηση, όμως, όχι μόνο συνεχίζει να αδιαφορεί προκλητικά για τους απλήρωτους αγρότες (που αντιμετωπίζουν, πλέον, πρόβλημα επιβίωσης), αλλά αφήνει τους παραγωγούς να γίνονται και αντικείμενο προεκλογικής κοροϊδίας, με υποσχέσεις που δεν τηρούνται. Υπενθυμίζεται ότι ενώ πρόσφατα ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αλ. Κοντός, είχε δεσμευτεί ότι μέχρι τέλους του Ιούλη θα άρχιζε η πληρωμή των ντοματοπαραγωγών, η δέσμευση αυτή δεν τηρήθηκε.

Την ίδια κοροϊδία δέχονται οι ντοματοπαραγωγοί και από τους τοπικούς φορείς (Ενωση Γεωργικών Συνεταιρισμών, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση κ.ά.), οι εκπρόσωποι των οποίων μόνο στα λόγια αναγνωρίζουν το δίκιο τους, ενώ στην πράξη δεν κάνουν τίποτα το ουσιαστικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ