Σάββατο 4 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Υποκρίνονται ΝΔ- ΠΑΣΟΚ για το εργοστάσιο της ΕΝΤΙΣΟΝ

Με ανακοίνωσή της η ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας του Κόμματος καταγγέλλει τους τοπικούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ότι αντιδρούν μόνο στα λόγια για την κατασκευή μονάδας ηλεκτρικής ενέργειας στο Πλατυγιάλι Αστακού

Την υποκρισία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΝΕ Αιτ/νίας του ΚΚΕ, με αφορμή την αντίδραση των τοπικών βουλευτών των δύο κομμάτων στην κατασκευή της μονάδας ηλεκτρικής ενέργειας με καύση άνθρακα στο Πλατυγιάλι Αστακού από την ιταλική εταιρία ΕΝΤΙΣΟΝ. Πριν την ανακοίνωση για την κατασκευή της μονάδας ηλεκτρικής ενέργειας στο Πλατυγιάλι, είχε προηγηθεί ανακοίνωση συνεργασίας της ΕΝΤΙΣΟΝ με τα ΕΛΠΕ. Οπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, η ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, οι τοπικοί βουλευτές των δύο κομμάτων ενώ με τις πολιτικές τους άνοιξαν το δρόμο για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στους ιδιώτες και στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, προστρέχουν σήμερα δήθεν να συμπαρασταθούν στους δημότες του Αστακού που αντιδρούν στην κατασκευή εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Πλατυγιάλι Αστακού.

Οι δημότες, σημειώνει η ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, εκφράζουν τη δικαιολογημένη αγανάκτησή τους απέναντι στην ανακοίνωση της ιταλικής εταιρείας «Εντισον», να κατασκευάσει εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέσω της καύσης άνθρακα στο Πλατυγιάλι γιατί κάτι τέτοιο θα έχει καταστροφικές συνέπειες στο περιβάλλον. Στην κινητοποίηση αυτή έσπευσαν να εκφράσουν την όψιμη συμπαράστασή τους τοπικοί βουλευτές, αντιπρόσωποι των κομμάτων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

«Είναι τουλάχιστον υποκριτικό και έχει στόχο τον αποπροσανατολισμό και την απόκρυψη των υπεύθυνων από το λαό, οι αντιπρόσωποι και εκφραστές της πολιτικής που ξεπούλησε το Πλατυγιάλι, να δηλώνουν συμπαραστάτες του λαού», καταγγέλλει. «Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τα κόμματα τα οποία θεωρούν τα πάντα εμπόρευμα, ιδιωτικοποιούν τη ΔΕΗ, καταργούν τη δημόσια παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, καλοβλέπουν το ξεπούλημα του Μαραθιά, με την ΚΑΠ που στηρίζουν διώχνουν τους αγρότες από την παραγωγή τους, με νόμους και ενέργειες οπλίζουν το χέρι των εμπρηστών των δασών μας, νομιμοποιούν τις καταπατήσεις και σιωπούν στις αυθαιρεσίες σε βάρος του περιβάλλοντος, έρχονται τώρα μπροστά από τις κάλπες για να μας πουν πως ενδιαφέρονται για την περιοχή και το περιβάλλον», τονίζει.

Η ΝΕ του νομού καλεί τους κατοίκους της περιοχής να μην εμπιστευτούν τους βουλευτές των δύο κομμάτων γιατί είναι δεσμευμένοι να υπηρετούν την αντιλαϊκή πολιτική σε όλα τα επίπεδα. Καλεί να τους καταδικάσουν στις εκλογές που έρχονται. «Ψηφίστε ΚΚΕ. Το κόμμα που στέκει σταθερά και αταλάντευτα απέναντι σ' αυτή την πολιτική», καταλήγει η ΝΕ Αιτ/νίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ