Τετάρτη 8 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ
Επιμένει στην παράνομη και εκδικητική απόλυση

Η «πράσινη» διοίκηση του Δήμου προσπαθεί με κάθε τρόπο να απαλλαγεί από τη δράση συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ

Ακυρη έκρινε την απόλυση του Βασίλη Μάντζιου, συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ και αναπληρωτή Γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις του νομού Θεσσαλονίκης, η Επιτροπή του άρθρου 15 όπου προσέφυγε η «πράσινη» διοίκηση του Δήμου Αγίου Παύλου, ψάχνοντας να δικαιολογήσει την παράνομη απόλυσή του (Μάρτης 2007) από τη Δημοτική Επιχείρηση όπου δούλευε για 8 χρόνια με σύμβαση αορίστου χρόνου.

Παρά το νέο «άδειασμα», ο εκλεγμένος με το ΠΑΣΟΚ Δήμαρχος Ν. Βαρσάμης αρνείται να ανακαλέσει την απόλυση και δείχνει το δρόμο για τα δικαστήρια. Με την πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη σε βάρος του Β. Μάντζιου αποκαλύπτεται το «κοινωνικό» και «φιλεργατικό» κράτος που ευαγγελίζεται το ΠΑΣΟΚ. Σήμερα το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει το «κράτος της δεξιάς», ενώ τα στελέχη του ασκούν την ίδια κατάπτυστη πολιτική διώξεων και αυταρχισμού.

Ο δήμαρχος Αγίου Παύλου Ν. Βαρσάμης αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση. Η πρώτη του δουλιά με την ανάληψη των καθηκόντων του ήταν να μεθοδεύσει τη δίωξη του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ, με το πρόσχημα ότι δεν ασκούσε καλά τα καθήκοντά του κατά την προηγούμενη διοίκηση. Από τον Ιούνη, η Επιθεώρηση Εργασίας, όπου προσέφυγε ο Β. Μάντζιος, ζήτησε την άμεση ανάκληση της απόλυσής του κρίνοντάς την παράνομη. Τότε, η Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Αγίου Παύλου γνωστοποίησε ότι αναστέλλει προσωρινά την απόφαση απόλυσης, με σκοπό να προσφύγει στην επιτροπή του άρθρου 15, όμως αρνείται την αποδοχή των εργασιών του εργαζόμενου. Σήμερα, παρά την απόφαση της επιτροπής του άρθρου 15, η Διοίκηση επιμένει στην απόλυση.

Χτες, στελέχη του ΠΑΜΕ με επικεφαλής τον ΓΓ του ΕΚΘ Σ. Ζαριανόπουλο και τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης Σ. Παπανικολάου, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στον δήμαρχο και απαίτησαν να ανακαλέσει την παράνομη απόλυση του συνδικαλιστή. Επίσης, ξεκαθάρισαν πως αγωνιστικά θα σπάσουν τον αυταρχισμό της διοίκησης και εξαντλώντας κάθε μέσο, θα επιβάλλουν τελικά την επιστροφή του Β. Μάντζιου στην εργασία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ