Πέμπτη 9 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΚΕ
Αλληλέγγυοι στους κομμουνιστές και το λαό της Βενεζουέλας

Μήνυμα της ΚΕ προς το ΚΚ Βενεζουέλας για τα 70χρονα από την 1η Εθνική Συνδιάσκεψή του

Η ΚΕ του ΚΚΕ έστειλε στο ΚΚ Βενεζουέλας το ακόλουθο μήνυμα, με αφορμή την 70ή επέτειο από την 1η Εθνική Συνδιάσκεψή του:

«Αγαπητοί σύντροφοι,

Με αφορμή την 70ή επέτειο από την 1η Εθνική Συνδιάσκεψη του ΚΚ Βενεζουέλας, που συνήλθε στις 8 Αυγούστου 1937, η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ σάς απευθύνει θερμούς συντροφικούς χαιρετισμούς.

Η πρώτη Εθνική Συνδιάσκεψη σηματοδότησε μια νέα φάση ανάπτυξης του ΚΚ Βενεζουέλας και του εργατικού κινήματος στη χώρα σας. Οι εμπειρίες από το διεθνές επαναστατικό κίνημα επιβεβαιώνουν την ανάγκη ύπαρξης ενός αυτοτελούς, ταξικού, μαρξιστικού - λενινιστικού, ισχυρού Κομμουνιστικού Κόμματος τόσο για την προώθηση της συμμαχίας των αντιιμπεριαλιστικών δημοκρατικών δυνάμεων όσο και για την επιτυχή έκβαση του αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, το σοσιαλισμό.

Οι Ελληνες κομμουνιστές βρίσκονται σταθερά αλληλέγγυοι με τον αγώνα που διεξάγετε, μαζί με τις υπόλοιπες επαναστατικές δυνάμεις της χώρας, για την απόκρουση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων και συνωμοσιών, και την εμβάθυνση της μπολιβαριανής διαδικασίας στην κατεύθυνση του σοσιαλισμού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ