Πέμπτη 9 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΩΡΓΙΑ - ΡΩΣΙΑ
Ρίχνει τώρα τους τόνους η Τιφλίδα...

Επισήμως, η κυβέρνηση της Γεωργίας, του Προέδρου Μιχαήλ Σαακασβίλι, απέφυγε χτες να ρίξει λάδι στη φωτιά με αφορμή την περίεργη προχτεσινή ρίψη πυραύλου στο έδαφός της από «ρωσικό πολεμικό» αεροσκάφος. Ανεπισήμως, πηγές προσκείμενες στη γεωργιανή κυβέρνηση δήλωσαν στο «Ρόιτερς» πως ο πύραυλος που έπεσε προχτές χωρίς να εκραγεί στο έδαφος της Γεωργίας δεν εκτοξεύτηκε αλλά αφέθηκε να πέσει από ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος καθώς απομακρυνόταν από τον εναέριο χώρο της Γεωργίας, «από σύγχυση», όταν δέχτηκε πυρά από αυτονομιστές στη Νότια Οσετία.

Οι χαμηλοί τόνοι απ' την Τιφλίδα ενδεχομένως να οφείλονται στην επιλογή της ΕΕ να μην αξιοποιήσει αυτή την περίοδο το συγκεκριμένο συμβάν, μια και οι Βρυξέλλες προτίμησαν να καλέσουν σε «αυτοσυγκράτηση και συνεργασία» Γεωργία και Ρωσία.

  • Στρατιωτικά γυμνάσια πάνω απ' το Βόρειο Πόλο ξεκίνησε χτες η ρωσική πολεμική αεροπορία με τη συμμετοχή δεκάδων μαχητικών και βομβαρδιστικών. Τα ρωσικά αεροσκάφη θα πραγματοποιήσουν, όλο το μήνα, εικονικούς βομβαρδισμούς και πυραυλικές δοκιμές στην ευρύτερη περιοχή του Πεμπόι κοντά στη Βορκούτα της ρωσικής αρκτικής περιοχής αλλά και πτήσεις πάνω απ' το Βόρειο Πόλο, τον Ειρηνικό και τον Ατλαντικό Ωκεανό.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ