Πέμπτη 9 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΔ ΚΟΡΕΑΣ - ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ
Δεύτερη συνάντηση κορυφής

ΠΙΟΝΓΚΓΙΑΝΓΚ - ΣΕΟΥΛ.--

Την πραγματοποίηση της δεύτερης (απ' το 2000) συνόδου κορυφής των ηγετών Νότιας Κορέας και ΛΔ Κορέας στην Πιονγκγιάνγκ απ' τις 28 ως τις 30 του μήνα ανακοίνωσαν χτες αξιωματούχοι αμφοτέρων των χωρών.

Στόχος της συνάντησης κορυφής θα είναι η «περαιτέρω ομαλοποίηση των διακορεατικών σχέσεων, η συμφιλίωση και η διαφάνεια αλλά και η βελτίωση των σχέσεων της γείτονος με τη διεθνή κοινότητα», δήλωσε χτες στενός συνεργάτης του Νοτιοκορεάτη Προέδρου Ρο Μου Γιουν. Πάντως, ο ίδιος αξιωματούχος δε θέλησε να επιβεβαιώσει άμεσα τις φήμες και τις προσδοκίες όσων πιθανολογούσαν την υπογραφή μιας ειρηνευτικής συμφωνίας που θα επισημοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο τη λήξη του Κορεατικού Πολέμου (1950 - '53).

Την ίδια ώρα, το νοτιοκορεατικό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης («Μεγάλο Εθνικό Κόμμα») κρατούσε αποστάσεις απ' την επικείμενη συνάντηση του Προέδρου Ρο με τον Βορειοκορεάτη ομόλογό του Κιμ Γιονγκ Ιλ, σχολιάζοντας πως η συνάντηση κορυφής αποσκοπεί στην ωραιοποίηση της εικόνας του Ρο, πριν τις νοτιοκορεατικές προεδρικές εκλογές το Δεκέμβρη.

Θετικές αντιδράσεις προκάλεσε η είδηση σε Ιαπωνία, ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα που χαιρέτισαν την εξέλιξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ