Τρίτη 14 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
Νεκρός 30χρονος εργάτης

Στους 71 οι σκοτωμένοι το 2007

Ενα ακόμη θανατηφόρο εργατικό «ατύχημα» σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή στην Ιεράπετρα της Κρήτης με θύμα ένα 30χρονο εργάτη, χειριστή γεωτρύπανου. Ο 30χρονος άντρας έχασε τη ζωή του όταν χτυπήθηκε από ηλεκτρικό ρεύμα κατά τη διάρκεια εργασιών γεώτρησης στο χωριό Μπουντούλες Ιεράπετρας.

Νεκρός είναι ο Παντελής Μηνιαδάκης, ο οποίος καθώς ανύψωνε τον «πύργο» του μηχανήματος για να ξεκινήσει τη διαδικασία διάτρησης της γης, αυτό ήρθε σε επαφή με ηλεκτροφόρα καλώδια της ΔΕΗ με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατό του. Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ιεράπετρας όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εργασίες στο σημείο αφορούσαν σε παράνομη γεώτρηση. Οπως και να 'χει, για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται ότι η πολιτική που νομιμοποιεί και ενθαρρύνει την εργοδοτική ασυδοσία και το κέρδος έχει μετατρέψει σε κάτεργα τους τόπους δουλιάς και ευθύνεται για το γεγονός ότι από τις αρχές του 2007, μέσα δηλαδή σε 7,5 μήνες, έχουν χάσει τη ζωή τους 71 εργάτες, σύμφωνα με τα επίσημα μόνο στοιχεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ