Τρίτη 14 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΙΛΟΣ «ΛΟΥΗΣ» - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΖΑΝΤΕ ΜΠΗΤΣ»
Απειλεί ακόμα και έγκυες εργαζόμενες!

Αμεση παρέμβαση από το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου και το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων μετά από επεισόδιο με έγκυο τεσσάρων μηνών

Από την προχτεσινή κινητοποίηση των ταξικών δυνάμεων στο ξενοδοχείο του ομίλου «Λούης»
Από την προχτεσινή κινητοποίηση των ταξικών δυνάμεων στο ξενοδοχείο του ομίλου «Λούης»
Να εντείνει την εκμετάλλευση των εργαζομένων για να μεγιστοποιήσει την κερδοφορία της, καταπατώντας ακόμα και βασικά δικαιώματά τους, επιδιώκει η εργοδοσία του ξενοδοχείου «Ζάντε Μπητς», στη Ζάκυνθο, που ανήκει στον όμιλο «Λούης».

Στο στόχαστρο της εργοδοσίας βρέθηκε πριν από δύο βδομάδες εργαζόμενη, έγκυος 4 μηνών και μέλος της σωματειακής επιτροπής του ξενοδοχείου, η οποία δεν υπέκυψε στην απαίτηση για εργασία πέρα από τα καθήκοντά της. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκπρόσωποι της εργοδοσίας κινήθηκαν απειλητικά εναντίον της, ενώ μετά το περιστατικό η εργαζόμενη χρειάστηκε να επισκεφτεί το νοσοκομείο όπου την κράτησαν για δύο ώρες. Αντίστοιχες πιέσεις έχουν δεχτεί και άλλες εργαζόμενες, επίσης έγκυες.

Αμεση ήταν η αντίδραση του Σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων, σερβιτόρων και εργατών ξενοδοχείων Νομού Ζακύνθου και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ζακύνθου που με παρέμβασή τους απαίτησαν να γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα των εργαζομένων. Παρά τις δεσμεύσεις της, η εργοδοσία δε συμμορφώθηκε και προχτές έγινε, με τη συμμετοχή και της σωματειακής επιτροπής του ξενοδοχείου, νέα αποφασιστική κινητοποίηση και εξόρμηση μέσα στο ξενοδοχείο, παρά τα εμπόδια που προσπάθησε να βάλει η διοίκηση.

Τη συμπαράστασή τους εξέφρασαν οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου, που συσπειρώνονται σταθερά στο συνδικάτο, κόντρα στις απειλές της εργοδοσίας, η οποία παρέταξε σεκιουριτάδες στην είσοδο και απειλεί με απολύσεις.

Δουλεύουν με 300 ευρώ το μήνα!

Αναδεικνύοντας την ανάγκη οι εργαζόμενοι να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο την πάλη τους μέσα από το σωματείο ώστε να αποκρούσουν τα αντεργατικά σχέδια της εργοδοσίας, το σωματείο και το ΕΚ υπογραμμίζουν σε κοινή τους ανακοίνωση:

«Σε μια νύχτα αλλάζουν τα ωράρια και το πρόγραμμα των συνδικαλιστών με σκοπό να εμποδίσουν τη συνδικαλιστική τους δράση στο χώρο. Εκβιάζονται, απειλούνται και πειθαναγκάζονται οι πρακτικά ασκούμενοι να προσφέρουν πλήρη εργασία ενώ ως μαθητευόμενοι υποχρέωσή τους είναι να παρακολουθούν την εργασία». Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ξενοδοχείο απασχολούνται πολλοί μαθητευόμενοι από την Ουγγαρία και την Πολωνία, οι οποίοι παίρνουν 300 ευρώ το μήνα!

Το ΕΚ και το σωματείο καλούν τους εργαζόμενους του ξενοδοχείου να παλέψουν, ανάμεσα σε άλλα, για: Εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων. Να μην καθαρίζουν πάνω από 15 δωμάτια οι καμαριέρες. Να εφαρμοστεί συνεχές ωράριο στους εργαζόμενους που δεν επιθυμούν το σπαστό. Το προσωπικό να έχει πάντα φρέσκο και ποιοτικό φαγητό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ