Τετάρτη 15 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Κρίση» και υπερκέρδη...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΕΜΕΙΣ, ΔΗΛΑΔΗ, πρέπει να τις ...πιστέψουμε τώρα αυτές τις εξηγήσεις και τις αναλύσεις για την περίφημη χρηματιστηριακή κρίση παγκόσμιου επιπέδου, που απασχόλησε τις τελευταίες μέρες την ειδησεογραφία;

Να δεχτούμε, δηλαδή, ότι οι πλέον κερδοφόρες τράπεζες του πλανήτη, δηλαδή οι αμερικάνικες, αντιμετώπισαν πρόβλημα ...ρευστότητας εξαιτίας της αδυναμίας αποπληρωμής στεγαστικών δανείων, το οποίο είχε αντανάκλαση σε όλα τα χρηματιστήρια κλπ., κλπ.;

Λυπούμαστε, αλλά θα ...δυσκολευτούμε να «καταπιούμε» αυτές τις εξηγήσεις. Αν μας έλεγαν ότι οι αμερικανικές τράπεζες - όπως όλες οι τράπεζες του κόσμου - δεν είχαν τα υπερκέρδη που ήθελαν την ώρα ακριβώς που τα ήθελαν, ίσως να μας έπειθαν.

Οσο για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που υποτίθεται ότι με αυτοθυσία έσπευσε να σώσει τις ευρωπαϊκές οικονομίες από τον ...κατήφορο, μόνο γέλια μπορεί να προσφέρει αυτός ο ισχυρισμός.

Το εν λόγω ίδρυμα έκανε απλά τη δουλειά του. Δηλαδή, ισορρόπησε την καταστάσεις των αφηνιασμένων κερδοσκόπων της Ευρώπης, που το πρώτο τους μέλημα είναι να διασφαλίσουν τα κεκτημένα τους. Κι αυτό, φυσικά, το έκανε με τα χρήματα των λαών της Ευρώπης.

Βλέπετε, η «κρίση» του χρηματιστηριακού κεφαλαίου προκαλεί πάντα την παρέμβασή της. Η ...μόνιμη κρίση, στην οποία βρίσκονται οι άνεργοι, οι φτωχοί, οι συνταξιούχοι και οι μισθωτοί αυτής της ηπείρου, ουδέποτε τη συγκίνησαν.

Αυτοί, βλέπετε, ...δε βοηθούν στην ανάπτυξη. Είναι απλά κάποια ...δυσάρεστα παραλειπόμενα του «ευρωπαϊκού» μας «παραδείσου».

ΟΡΓΙΑΣΑΝ ΤΑ «προεκλογικά» σενάρια ακόμη και αυτές τις μέρες. Οταν, βλέπετε, λείπει η πολιτική, μένει πολύς χώρος για «δημοσιογραφική» φαντασία. Σύμφωνα με το ποιο ακραίο που ακούστηκε, ο πρωθυπουργός θα κάνει ταξίδι αστραπή το βράδυ του 15Αύγουστου προκειμένου να συμμετάσχει σε ...μυστική προεκλογική διάσκεψη των βασικών υπουργών του.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Ακόμη και έτσι αν συμβεί, είναι απορίας άξιο γιατί αυτό πρέπει να ενδιαφέρει τους Ελληνες ψηφοφόρους. Προφανώς, για να μην τους απασχολήσει και λίγο το πραγματικό διακινδυνευόμενο των εκλογών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ