Παρασκευή 17 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Μεθοδεύει αλλαγή χρήσης του μόλου Κερατσινίου

Στην πεπατημένη του ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ επιχειρεί να μετατρέψει σε σταθμό φορτοεκφόρτωσης οχηματαγωγών πλοίων ένα από τα πιο σημαντικά τμήματα της Ζώνης

Πλοία για επισκευή στο μόλο Κερατσινίου. Αυτόν τον -ζωτικής σημασίας για τη Ζώνη- χώρο, η κυβέρνηση σχεδιάζει να τον παραδώσει στους εφοπλιστές των «RO - RO»
Πλοία για επισκευή στο μόλο Κερατσινίου. Αυτόν τον -ζωτικής σημασίας για τη Ζώνη- χώρο, η κυβέρνηση σχεδιάζει να τον παραδώσει στους εφοπλιστές των «RO - RO»
Στην παραπέρα υπονόμευση της λειτουργίας της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης μέσα από τη συρρίκνωση και την αλλαγή χρήσης σε ένα από τα πιο ζωτικά της κομμάτια, προχωράει η κυβέρνηση της ΝΔ. Στην πεπατημένη του ΠΑΣΟΚ, από τη μια, με περίσσιο φαρισαϊσμό τάζει μέτρα δήθεν «ανάπτυξης» της Ζώνης και από την άλλη με ύπουλο τρόπο και με κάθε ευκαιρία προσπαθεί να υπονομεύσει τη λειτουργία της, καταδικάζοντας τους χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία και την ανέχεια.

Στα Σωματεία της Ζώνης έχουν φτάσει πληροφορίες ότι η κυβέρνηση προτίθεται να αλλάξει τη χρήση του μόλου Κερατσινίου και να τον μετατρέψει σε σταθμό φορτοεκφόρτωσης οχηματαγωγών πλοίων (RO-RO). Την ίδια στιγμή, και σε επιβεβαίωση αυτών των πληροφοριών, έγινε απομάκρυνση όλων των πλοίων που ήταν ελλιμενισμένα στο εσωτερικό του μόλου της ΔΕΗ στο Κερατσίνι για επισκευές. O συγκεκριμένος μόλος είναι ο μοναδικός αυτή τη στιγμή που μπορούν να γίνουν μεγάλης έκτασης προκατασκευές, εξασφαλίζοντας έτσι την ταχύτερη επισκευή των πλοίων, ενώ καθημερινά απασχολούνται περίπου 1.000 εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων.

Αμέσως μόλις έγιναν γνωστές οι προθέσεις της κυβέρνησης, αντιπροσωπεία των Σωματείων της Ζώνης απαίτησε συνάντηση με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλη Κεφαλογιάννη, ο οποίος όμως, για μια ακόμα φορά αρνήθηκε να δει τους εκπροσώπους των εργαζομένων και τους παρέπεμψε στον Γεν. Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής.

Ο τελευταίος ανακοίνωσε ούτε λίγο ούτε πολύ στην αντιπροσωπεία των Σωματείων, την πρόθεση της κυβέρνησης να αλλάξει τη χρήση του μόλου και να τον μετατρέψει σε σταθμό φορτοεκφόρτωσης οχηματαγωγών πλοίων.

Με κοινή ανακοίνωσή τους, που κοινοποιούν σε όλα τα αρμόδια υπουργεία και σε όλους τους αρμόδιους φορείς, τα Σωματεία (Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, Ενωση Μετάλλου Σαλαμίνας, Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων και Πανελλήνια Ενωση Αμμοβολιστών Καθαριστών), καλούν τους εργαζόμενους σε «αγωνιστική ετοιμότητα για άμεση απάντηση» και κάνουν ξεκάθαρο ότι «θα ανοίξουν ευρύ μέτωπο πάλης ενάντια σε τέτοιου είδους μεθοδεύσεις και θα αναπτύξουν αγώνες που θα διασφαλίζουν όχι μόνο τη διατήρηση της ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητας στο συγκεκριμένο χώρο αλλά και για υποδομές στην κατεύθυνση της παραγωγικής ανασυγκρότησης της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης».

Σε καμία περίπτωση, τονίζουν, δε θα επιτρέψουμε να ρίξουν τον κλάδο μας στο μαρασμό και καλούν τους εργαζόμενους «να βγάλουν συμπεράσματα και να καταδικάζουν με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία τα κόμματα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που ευθύνονται για τη συρρίκνωση και την απαξίωση της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ