Παρασκευή 17 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Ερώτηση για τον περιφερειακό Αγριάς - Λεχωνίων

Το θέμα του έργου της παράκαμψης του Δήμου Αγριάς και των οικισμών Ανω και Κάτω Λεχωνίων στο Ν. Μαγνησίας έφεραν στη Βουλή με Ερώτησή τους προς τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής και Τάκης Τσιόγκας.

Οπως σημειώνεται στην Ερώτηση, ο Βόλος και η Μαγνησία ταλαιπωρούνται, την τελευταία 10ετία, από την κατασκευή του περιφερειακού, λόγω έλλειψης πολιτικής βούλησης και λόγω ανοχής προς τον εργολάβο. Η ταλαιπωρία αυτή των κατοίκων της Μαγνησίας συνεχίζεται και στη συνέχεια του περιφερειακού με την παράκαμψη του Δήμου Αγριάς και των οικισμών Ανω και Κάτω Λεχωνίων, όπου συνωστίζονται επί ώρες για τη διέλευση ενός τμήματος λίγων χιλιομέτρων. Η κατάσταση αυτή προκαλεί την οργή των κατοίκων της περιοχής, γιατί συνεχίζεται να μελετάται η παράκαμψη χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των κατοίκων της περιοχής, των Δημοτικών Συμβουλίων και του Νομαρχιακού Συμβουλίου, που ομόφωνα σε συνεδριάσεις τους έχουν προτείνει προς μελέτη την ημιορεινή χάραξη της παράκαμψης. Υπάρχει δε προκαταρκτική μελέτη της ημιορεινής χάραξης με τα πλεονεκτήματά της και τη σύμφωνη γνώμη όλων των φορέων.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό τι μέτρα προτίθεται να πάρει, ώστε να ικανοποιηθεί το αίτημα όλων των φορέων της περιοχής να σταματήσει αυτή η ιδιότυπη ομηρία των κατοίκων, να κατασκευαστεί και να ολοκληρωθεί το οδικό κύκλωμα του Πηλίου με σεβασμό στο περιβάλλον και βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ