Παρασκευή 17 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΕΒΡΟΥ
Κουκουλώνει τις ευθύνες ο νομάρχης

Να κρύψει τις εγκληματικές ευθύνες της πολιτικής του δικομματισμού για τις καταστροφές που προκάλεσαν στις περιοχές Μάκρης - Δικέλλων - Μεσημβρίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης οι πρόσφατες πλημμύρες, προσπαθεί ο νομάρχης Εβρου Ν. Ζαμπουνίδης, παραπέμποντας σε αναζήτηση ευθυνών 75 χρόνια πίσω.

Ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο της επιτροπής που συστάθηκε μετά την κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση που διέταξε η Εισαγγελία Εφετών Θράκης, προκειμένου να αποδοθούν αν υπάρχουν ευθύνες από έργα και παρεμβάσεις (Εγνατία Οδό, Νομαρχία, Δήμος, πολίτες) για την καταστροφή, ο Νομάρχης Εβρου έσπευσε να τοποθετηθεί.

Σε συνέντευξη που έδωσε την Τρίτη παραδέχτηκε έμμεσα ότι για δεκαετίες η οικιστική ανάπτυξη στις συγκεκριμένες περιοχές έγινε άναρχα και με καταπατήσεις δημόσιων εκτάσεων. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε, οι υπηρεσίες της Νομαρχίας που δουλεύουν με βάση χαρτογραφήσεις που έγιναν το 1932, το 1936 και το 1976, έχουν διαπιστώσει δεκάδες παράνομες περιφράξεις και πολεοδομικές παραβάσεις.

Πρόσθεσε όμως με νόημα, ότι «από το 1932 μέχρι σήμερα πέρασαν 75 χρόνια και πρέπει να λάβουμε υπόψη τι παρεμβάσεις έχουν γίνει όλο αυτό το χρονικό διάστημα, τι ευνοϊκοί νόμοι και ρυθμίσεις έχουν εκδοθεί για τα αυθαίρετα καθώς και το γεγονός ότι δεν υπάρχει χωροταξικό σχέδιο, ρυμοτόμηση και πολεοδόμηση, που είναι αναγκαία να γίνουν άμεσα».

Ετσι προσπαθεί να κρύψει τις ευθύνες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Διαφορετικά θα έπρεπε να εξηγήσει τι έκανε η Νομαρχία Εβρου τα τελευταία περίπου 15 χρόνια που διοικείται από το ΠΑΣΟΚ, αλλά και συνολικά τι έκαναν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ από το 1975 και μετά ώστε να υπάρξει σχεδιασμένη οικιστική ανάπτυξη, με όλα τα αναγκαία έργα υποδομής, σύγχρονα αντιπλημμυρικά έργα, ικανά να θωρακίσουν το λαό του Εβρου και την περιουσία του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ