Παρασκευή 17 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΙΝΟΦΥΤΑ
Αγνωστο πότε θα έχουν πόσιμο νερό

Σιγή ιχθύος τηρούν οι αρμόδιοι για τα αίτια ρύπανσης του Ασωπού και του υδροφόρου ορίζοντα
Σιγή ιχθύος τηρούν οι αρμόδιοι για τα αίτια ρύπανσης του Ασωπού και του υδροφόρου ορίζοντα
Αγνωστο παραμένει ακόμα το πότε η περιοχή των Οινοφύτων θα υδροδοτηθεί με πόσιμο νερό. Μπορεί ο γγ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Θ. Σκορδάς, να κάνει λόγο για «άμεση παροχή πόσιμου νερού από γεώτρηση της ΕΥΔΑΠ», ωστόσο κανείς δεν ξέρει πότε τελικά θα μπορούν οι κάτοικοι να χρησιμοποιούν και να πίνουν το νερό από τη βρύση. Την ίδια στιγμή, το αίτημα των κατοίκων να κηρυχτεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δεν έχει γίνει δεκτό, ενώ για τα αίτια της ρύπανσης του Ασωπού τηρείται ακόμη σιγή ιχθύος.

Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του την Τρίτη, ο γγ της Περιφέρειας, μετά από συνεννόηση με το υπουργείο Εσωτερικών, το ΥΠΕΧΩΔΕ και την ΕΥΔΑΠ, είπε ότι προχωρούν άμεσα η κατασκευή αγωγού ο οποίος θα συνδέει το Δίκτυο Υδρευσης των Οινοφύτων με το κανάλι του Μόρνου και η κατασκευή διυλιστηρίου νερού. Οι υπηρεσίες του Δήμου Οινοφύτων θα συντάξουν το Τεχνικό Δελτίο του έργου και τις διαδικασίες δημοπράτησης. Είπε επίσης ότι θα κατασκευαστεί προσωρινός αγωγός μεταφοράς νερού στο Δήλεσι για την άμεση κάλυψη των αναγκών των κατοίκων και των παραθεριστών και μίλησε για ένταξη έργου για μόνιμη λύση του προβλήματος στις δράσεις του Δ΄ ΚΠΣ. Και, τέλος, ότι άμεση θα είναι η παροχή πόσιμου νερού από γεώτρηση της ΕΥΔΑΠ.

«Το ζήτημα είναι αν θα είναι "άμεσα" και πόσο "άμεσα" θα είναι τα μέτρα αυτά», είπε στον «Ρ» ο Μ. Γιαλούρης, αντιδήμαρχος Οινοφύτων. Πρόσθεσε ακόμα ότι προτεραιότητα θα έπρεπε να είναι και ο προληπτικός έλεγχος της υγείας των κατοίκων, αλλά και συνολικά το ζήτημα της ρύπανσης του Ασωπού.

«Αποδεικνύεται ότι λύσεις υπάρχουν, αλλά όλα αυτά τα χρόνια άφηναν τον κόσμο να πίνει το νερό - δηλητήριο παρά τις παλιότερες αναλύσεις, που έδειχναν την ακαταλληλότητα του νερού», υπογραμμίζει ο Β. Ξένος, εκ μέρους του ΚΚΕ. «Κι ενώ θα έπρεπε να έχει ήδη υδροδοτηθεί η περιοχή, η ΕΥΔΑΠ ΑΕ και η κυβέρνηση κάθονται ακόμα και αυτή τη στιγμή και "παζαρεύουν"...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ