Παρασκευή 17 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.-- Κοινές στρατιωτικές ασκήσεις ξεκινούν σήμερα έως τις 22 του Οκτώβρη δυνάμεις του ρουμανικού και του αμερικανικού στρατού με αφετηρίες την αεροπορική βάση «Μιχαήλ Κογκαλνιτσεάνου» και το πεδίο βολής «Μπαμπαντάγκ» στη Νοτιανατολική Ρουμανία.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ο υποσιτισμός σκοτώνει κάθε χρόνο τουλάχιστον 6.000.000 παιδιά σε αναπτυσσόμενες αλλά και πλούσιες χώρες παρά το γεγονός ότι υπάρχουν μη δαπανηρές διατροφικές λύσεις που θα μπορούσαν να λύσουν το πρόβλημα, διαπίστωσε χτες εκπρόσωπος της αμερικανικής ερευνητικής οργάνωσης «Ποπιουλέσιον Ρίφερενς Μπιρό».

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-- Εκατοντάδες Κενυάτες δημοσιογράφοι, φοιτητές και πολίτες διαδήλωσαν την Τετάρτη στο Ναϊρόμπι με φιμωμένα τα στόματά τους διαμαρτυρόμενοι κατά νόμου της κυβέρνησης του Κενυάτη Προέδρου, Μουάι Κιμπάκι, που υποχρεώνει τους εκπροσώπους του Τύπου να αποκαλύπτουν τις πηγές τους.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Βομβαρδισμούς κατοικημένων περιοχών συμπεριλαμβάνουν οι επιχειρήσεις που εξαπολύει το τελευταίο διήμερο ο νιγηριανός στρατός στο επίνειο Πορτ Χαρκούρτ στο Δέλτα του Νίγηρα κατά ένοπλων οργανώσεων. Οι νιγηριανές αρχές ανακοίνωσαν το θάνατο τουλάχιστον 15 ενόπλων και τις συλλήψεις αρκετών άλλων.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Οι Αμερικανοί ηλικίας 19 έως 29 ετών αποτελούν το 30% των ανασφάλιστων ομοεθνών τους που υπολογίζονται σε τουλάχιστον 45.000.000, ανακοίνωσαν χτες εκπρόσωποι εργατικών οργανώσεων στο Σικάγο...

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Μία 17χρονη Ινδονήσια απ' την επαρχία Τανγκεράντ (δυτικά της πρωτεύουσας Τζακάρτα) απεβίωσε προχτές μετά τη μόλυνσή της απ' τον ιό της γρίπης των πτηνών. Οι νεκροί Ινδονήσιοι εξαιτίας της νόσου ανέρχονται πλέον σε 83 μέσα στην τελευταία τριετία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ