Κυριακή 19 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΙΝΑ - ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ Πτώση του ρυθμού αύξησης της βιομηχανικής παραγωγής σημειώθηκε τον Ιούνη στην Κίνα. Η πτώση αυτή αποδίδεται στα φορολογικά μέτρα της κινεζικής κυβέρνησης που είχαν ως αποτέλεσμα να καταστούν οι εξαγωγές λιγότερο ελκυστικές. Συγκεκριμένα, τον Ιούνη η παραγωγή αναπτύχθηκε με ρυθμό 18%, πράγμα που σημαίνει ότι οι κινεζικές βιομηχανίες παρήγαγαν 18% περισσότερα αγαθά από τον Ιούλη του 2006, έναντι αύξησης 19,4% τον Ιούνη, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.

ΡΩΣΙΑ - ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ Υπερδιπλασιάστηκαν οι άμεσες ξένες επενδύσεις της Ρωσίας αγγίζοντας τα 15,8 δισ. δολάρια στο πρώτο εξάμηνο του έτους. Το σύνολο των ξένων επενδύσεων, συμπεριλαμβανομένων εισροών στις πιστωτικές αγορές και στις αγορές χρεογράφων, εκτινάχτηκε στο ρεκόρ των 60,343 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Οι ξένες επενδύσεις σε μετοχές και ομόλογα έφθασαν στα 1,103 δισ. δολάρια.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ - ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΣΗ Η οικονομική ανάπτυξη στην Ευρωζώνη επιβραδύνθηκε με μεγαλύτερο του αναμενόμενου ρυθμό στο β' τρίμηνο του έτους, καθώς η ανάκαμψη των καταναλωτικών δαπανών δεν κατάφερε να αντισταθμίσει την εξασθένηση στη μεταποίηση και τις κατασκευές. Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση που έδωσε στη δημοσιότητα η «Eurostat», το ΑΕΠ της Ευρωζώνης αυξήθηκε, στο τρίμηνο Απρίλης - Ιούνης του 2007, κατά 0,3% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ