Κυριακή 19 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΙΔΕΙΑ
Δημήτρης Αγκαβανάκης
Αγώνας για λαϊκή Παιδεία

«Οι μαθητές με αξιοθαύμαστη ωριμότητα δίνουν έναν αγώνα για λαϊκή Παιδεία ενάντια στην αντιλαϊκή κυβερνητική αντιεκπαιδευτική πολιτική», μας λέει ο Δημήτρης Αγκαβανάκης, μέλος της Γραμματείας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου ΠΑΜΕ), τονίζοντας: «Μετά το φασιστικό ιδιώνυμο της κυβέρνησης ενάντια σ' αυτό το μαθητικό αγώνα, οι μαθητές αντικειμενικά παλεύουν και για το βασικό δημοκρατικό δικαίωμα να μπορούν να επιλέγουν οι ίδιοι τις μορφές πάλης τους για την κατάκτηση της γνώσης, των δικαιωμάτων της ζωής τους».

«Η λαϊκή Παιδεία, η δημοκρατία, το μέλλον που εκπροσωπούν οι μαθητές, είναι ζητήματα που αφορούν όλους τους εργαζόμενους και πρωτίστως την εργατική τάξη. Είναι ζητήματα που έχουν σχέση με την ανθρώπινη υπόσταση και την προοπτική του λαού και του τόπου μας», τόνισε.

«Αντικειμενικά ο αγώνας των μαθητών παίρνει ευρύτερες διαστάσεις και γίνεται αγώνας όλων των εργαζομένων. Είναι ένας αγώνας που αναδείχνει την άμεσα, επείγουσα ανάγκη της συμπαράταξης μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών, ταξικού συνδικαλιστικού εργατικού κινήματος σε ένα ενιαίο αρραγές μέτωπο για το λαϊκό αντι-ΟΝΕ 12χρονο βασικό σχολείο για όλους και για το στοιχειώδες δικαίωμα να μπορεί να αγωνίζεται με τις μορφές που κάθε φορά θα επιλέγει το μαθητικό, το συνδικαλιστικό και γενικά το λαϊκό κίνημα», καταλήγει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ