Κυριακή 19 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΙΔΕΙΑ
Δημήτρης Ξυδάκης
Φοιτητές, μαθητές ενωμένοι νικητές

«Οι μαθητές σίγουρα δε βγαίνουν στο δρόμο γιατί θέλουν να χάσουν την ώρα τους ή επειδή τους υποκινεί κάποιος συγκεκριμένος χώρος, όπως λένε κάποιοι που ξέρουμε πολύ καλά ποιοι είναι», μας λέει ο Δημήτρης Ξυδάκης, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών του Παντείου Πανεπιστημίου, για να συνεχίσει λέγοντας: «Υποκινητής όλης αυτής της κατάστασης που υπάρχει σήμερα στα σχολεία είναι η αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης που πετάει τους μαθητές έξω από το σχολείο, οδηγώντας τους στην ψευτοκατάρτιση, όπως είναι αυτή των Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων». Τόνισε δε, ότι υποκινητής είναι επίσης «η πολιτική του αυταρχισμού στα σχολεία, η οποία είναι μια κατάσταση που αν δεν αντιμετωπιστεί από ένα κοινό μέτωπο, θα επεκταθούν αύριο και στα πανεπιστήμια με την κατάλυση του πανεπιστημιακού ασύλου».

«Ολη αυτή η αντιεκπαιδευτική πολιτική - συνεχίζει ο Δ. Ξυδάκης - επεκτείνεται και στα πανεπιστήμια με τα νομοσχέδια για τα ΠΣΕ, το ΕΠΕΑΕΚ 2, τα νέα τμήματα. Ετσι, με αυτό τον τρόπο θέλει να μετατρέψει τα πανεπιστήμια, μέσα από ευέλικτα προγράμματα ψευτοκατάρτισης, σε μαγαζάκια για τις πολυεθνικές επιχειρήσεις».

«Ετσι η αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση δεν αφορά μόνο τους μαθητές, αφορά και μας τους φοιτητές, αλλά και όλο το λαό και είναι χρέος μας να στηρίξουμε τους μαθητές μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις μας, μαζικές κινητοποιήσεις, εξορμήσεις», καταλήγει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ