Κυριακή 26 Αυγούστου 2007 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Με Μάνο Λοΐζο στη Νίκαια

Ολα τον θυμίζουν... Κι ας «έφυγε» πριν από 25 χρόνια... Ο Μάνος Λοΐζος παραμένει κοντά μας μέσα από τα υπέροχα τραγούδια του. Μια νοητή μελωδική γραμμή, που ενώνει τρεις γενιές, είναι οι δημιουργίες του, που μέχρι σήμερα δεν έχουμε σταματήσει να τις τραγουδάμε, που δεν έχουν σταματήσει να μας συγκινούν. Σε αυτόν τον ανεξάντλητης ευαισθησίας και ομορφιάς δημιουργό, στον αξέχαστο συνθέτη, που «σημάδεψε» το ελληνικό τραγούδι και έγινε συνοδοιπόρος στους αγώνες μας για έναν δίκαιο κόσμο, είναι αφιερωμένες δύο συναυλίες, που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες στη Νίκαια, στο πλαίσιο του «Πολιτιστικού Καλοκαιριού», που διοργανώνουν ο Δήμος και το Πνευματικό Κέντρο.

Αύριο, στις 9μ.μ., στο Δημοτικό Κηποθέατρο, ο Σωτήρης Μπαλλάς θα παρουσιάσει ένα αφιέρωμα στον Μ. Λοΐζο με αγαπημένα τραγούδια διαμαρτυρίας, ερωτικές μπαλάντες, ροκ και λαϊκά κομμάτια του. Μαζί του, στο τραγούδι η Μέλπω Αλεξανδροπούλου. Είσοδος ελεύθερη.

Την Παρασκευή (9.30μ.μ.), στο Κατράκειο, η Χάρις Αλεξίου θα ξεδιπλώσει το πρόγραμμα με το οποίο περιοδεύει το φετινό καλοκαίρι «Ολα σε θυμίζουν...» - αφιερωμένο αποκλειστικά στα τραγούδια του συνθέτη, που χάραξε την πορεία της και υπήρξε παντοτινός της φίλος. Θα ερμηνεύσει τραγούδια που την ακολουθούν σε όλη την πορεία της, σε στίχους, κυρίως, του Λευτέρη Παπαδόπουλου και του Μανώλη Ρασούλη, αλλά και του Δημήτρη Χριστοδούλου, της Κωστούλας Μητροπούλου και του Φώντα Λάδη. Στο πλευρό της θα βρίσκεται το «Τρίφωνο» (Ερωφίλη, Νίκος Κουρουπάκης, Δημήτρης Υφαντής). Είσοδος 20 ευρώ. Φοιτητικό: 15 ευρώ.

Να θυμίσουμε ότι ο Δήμος Νίκαιας, τιμώντας τον δημιουργό, πέρσι μετονόμασε την πρώην Μηχανική Καλλιέργεια σε Πολιτιστικό Πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος» εντός του οποίου λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία ο υπέροχος θερινός δημοτικός κινηματογράφος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ