Σάββατο 2 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΓΑ
Δεκαεφτά μήνες αναμονή

Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή για  αναίτια καθυστέρηση συνταξιοδότησης αγρότη

Θύμα της κυβερνητικής αδιαφορίας έχει πέσει ασφαλισμένος του ΟΓΑ από τη Μυτιλήνη, που εδώ και 17 μήνες προσπαθεί να επιβιώσει χωρίς να έχει πάρει δραχμή από την αναπηρική σύνταξη που δικαιούται. Προκειμένου να λυθεί άμεσα το πρόβλημα που αντιμετωπίζει και να μην παρουσιαστούν παρόμοια φαινόμενα, οι βουλευτές του ΚΚΕ ΣταύροςΣκοπελίτης και ΣπύροςΣτριφτάρης κατέθεσαν σχετική Ερώτηση στη Βουλή, προς τον υπουργό Γεωργίας.

Στην Ερώτηση επισημαίνεται η αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην καταβολή των χρημάτων του ασφαλισμένου και ζητείται από τον υπουργό η λήψη άμεσων μέτρων. Συγκεκριμένα, τονίζεται: «Ο αγρότης Παύλος Παυλέλης, από το Δημοτικό Διαμέρισμα Μόρια του Δήμου Μυτιλήνης, ασφαλισμένος του ΟΓΑ, έχει υποβάλει τα δικαιολογητικά του και έχει υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις από την υγειονομική επιτροπή του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Μυτιλήνης εδώ και 17 μήνες, προκειμένου να συνταξιοδοτηθεί με αναπηρική σύνταξη.

Ο ΟΓΑ καθυστερεί αναίτια τη σύνταξή του εδώ και 17 μήνες, γνωρίζοντας ότι δεν έχει άλλους οικονομικούς πόρους επιβίωσης, παρόλο που η γνωμάτευση της επιτροπής ήταν θετική και τα δικαιολογητικά του εντάξει. Και σα να μην έφτανε αυτό, ο ΟΓΑ του ζητά να πληρώσει την ασφαλιστική του εισφορά του πρώτου εξαμήνου του 2000, ύψους 157.560 δρχ., ενώ βρίσκεται ήδη στο στάδιο της συνταξιοδότησης».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Γεωργίας «τι μέτρα θα πάρει για να δοθεί το συντομότερο η σύνταξη στον παραπάνω ασφαλισμένο του ΟΓΑ, προκειμένου να αποκτήσει τους στοιχειώδεις οικονομικούς πόρους για την επιβίωσή του. Επίσης, τι μέτρα θα πάρει για τη διαγραφή των ασφαλιστικών εισφορών του για το α` εξάμηνο του 2000, χρέος για το οποίο ο ασφαλισμένος αγρότης δεν έχει καμιά υποχρέωση πληρωμής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ