Σάββατο 2 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Καίριο πλήγμα στην αγροτιά

Την έντονη διαμαρτυρία του για την απαράδεκτη απόφαση τής κυβέρνησης να καταργήσει τους Οργανισμούς του υπουργείου Γεωργίας (Βάμβακος, Καπνού, Ελαιολάδου), εκφράζει σε ανακοίνωσή του ο Γεωπονικός Σύλλογος Καρδίτσας.

«Η κατάργηση αυτών των Οργανισμών θα πλήξει ευρύτερα την οικονομία της χώρας και κυρίως το εισόδημα των παραγωγών στο άμεσο μέλλον», τονίζεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου. Γι' αυτό και «αντέδρασαν τόσο οι εργαζόμενοι των Οργανισμών αυτών, όσο και οι οργανώσεις των αγροτών. Διαμαρτυρήθηκαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των γεωπόνων, γιατί βλέπουν ότι μετά την κατάργηση αυτών των Οργανισμών, δε θα υπάρχει οργανωμένος φορέας του Δημοσίου, που να παρέχει εξειδικευμένη επιστημονική τεχνική στήριξη στις καλλιέργειες», όπως υπογραμμίζεται.

Ακόμα, στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος χαρακτηρίζει «παράλογη και πρωτόγνωρη» την τακτική της κυβέρνησης να «αρνείται να καταβάλει τους μισθούς στους εργαζόμενους του ΟΒ εδώ και ένα μήνα», επισημαίνοντας πως «η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων αυτών έχουν ως μοναδικό οικογενειακό εισόδημα το μηνιαίο μισθό τους».

Κατόπιν αυτών, καλεί όλες τις γεωπονικές συνδικαλιστικές οργανώσεις να αντιδράσουν στην πολιτική της κατάργησης των εν λόγω Οργανισμών. Καλεί επίσης την κυβέρνηση να καταβάλει άμεσα τα χρήματα στους εργαζομένους και τους εργαζόμενους των Οργανισμών Βάμβακος και Καπνού σε αγωνιστική ετοιμότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ