Τρίτη 28 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Η ΧΩΡΑ
Πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Για πέμπτη μέρα συνεχίζει να καίει η φωτιά στο Δίκορφο του Κεντρικού Ζαγορίου καίγοντας χιλιάδες στρέμματα δασικής και χορτολιβαδικής έκτασης. Η πυρκαγιά στον Κακόλακκο του Δήμου Ανω Πωγωνίου είναι υπό μερικό έλεγχο ενώ νέο μέτωπο άνοιξε στο Αργυροχώρι του ίδιου δήμου.

ΒΟΙΩΤΙΑ - ΦΘΙΩΤΙΔΑ: Η μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Μάζι και Ασκρη του Δήμου Θεσπιών, η οποία έκαιγε από την περασμένη Πέμπτη, έχει τεθεί υπό έλεγχο, ενώ οι όποιες αναζωπυρώσεις αντιμετωπίστηκαν πριν πάρουν επικίνδυνες διαστάσεις. Ωστόσο, είχαν καεί εκατοντάδες στρέμματα όταν η πυρκαγιά κατευθύνθηκε προς τον ορεινό όγκο του Ελικώνα και στο χωριό Ευαγγελίστρια. Ευτυχώς, δεν κινδύνευσαν χωριά και, επιπλέον, δεν έφτασε στον πυρήνα του ορεινού όγκου. Η πυρκαγιά στον Ασβέστη Μακρακώμης τέθηκε επίσης υπό μερικό έλεγχο.

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: Η φωτιά στον Τζαμαντά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο και σε εξέλιξη βρίσκονται οι πυρκαγιές στον Κάτω Αετό και στα Σύβοτα.

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ: Στο Δήμο Φυτειών σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά που επεκτείνεται σε έκταση 20.000 περίπου στρεμμάτων χωρίς να απειλούνται χωριά και οικισμοί, ενώ πυρκαγιές εκδηλώθηκαν χτες στον Αστακό και στο δημοτικό διαμέρισμα Παλαιοχωρίτσας στη Ναύπακτο.

ΓΡΑΜΜΟΣ: Περισσότερα από 1.200 στρέμματα δασικής έκτασης έκαψε η φωτιά που εισήλθε από την Αλβανία στη θέση Χελώνα προς Μονόπυλο στο Δήμο Ακριτών και βρισκόταν σε εξέλιξη επί έξι μέρες.

ΦΛΩΡΙΝΑ - ΓΡΕΒΕΝΑ: Νέα πυρκαγιά ξέσπασε χτες το απόγευμα στο Βροντερό Πρεσπών, η οποία ήταν μέχρι αργά το βράδυ σε εξέλιξη. Το μεσημέρι της Κυριακής εκδηλώθηκε φωτιά στην περιοχή Καλλονή Αγίου Κοσμά, η οποία τέθηκε υπό έλεγχο.

ΞΑΝΘΗ - ΚΟΜΟΤΗΝΗ: Το απόγευμα του Σαββάτου εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα 5 πυρκαγιές στη δασική - αγροτική περιοχή Μάνδρας εκατέρωθεν της επαρχιακής οδού Μάνδρας - Κεσσάνης, στη θέση Αγιος Γεώργιος και Πεντάλοφος Δήμου Αβδήρων. Από τις φωτιές κάηκαν 100 στρέμματα δασικής και χορτολιβαδικής έκτασης, δύο ελαιώνες και καλλιέργειες. Το απόγευμα της Κυριακής εκδηλώθηκε φωτιά στο περιαστικό δάσος της Ξάνθης νότια της επαρχιακής οδού Ξάνθης - Σταυρούπολης. Το απόγευμα του Σαββάτου εκδηλώθηκε φωτιά έξω από τον οικισμό Ασώματο και στη Γρατινή και κάηκαν περίπου 40 στρέμματα δασικής έκτασης.

ΚΑΒΑΛΑ: Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι 11 και 13 χρόνων, στον οικισμό Φωλιά του Δήμου Ελευθερών, διότι - σύμφωνα με την Αστυνομία - έβαλαν φωτιά στο πρανές του δρόμου με αποτέλεσμα να καούν 100 τετραγωνικά μέτρα με ξερόχορτα.

Σε πολλές συλλήψεις - σε πολλές περιπτώσεις αδιακρίτως - για εμπρησμούς προχώρησε η Αστυνομία. Για τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη έχουν απαγγελθεί κατηγορίες εναντίον ενός ατόμου στη Ζαχάρω, ενός ατόμου στη Λακωνία, τεσσάρων ατόμων στα Νέα Στύρα και ενός ατόμου στην Ξάνθη. Σε όλα αυτά προστέθηκε ένα βίντεο από την πυρκαγιά του Υμηττού το Σάββατο, όπου απεικονίζονται δύο άτομα να κάθονται μέσα σε βραχώδες σημείο και να εμφανίζονται μπροστά τους φλόγες.

Χτες, έγινε καταδίωξη από το Καλέτζι μέχρι και τη Λ. Διονύσου ενός οδηγού μοτοσικλέτας - που δεν είχε αριθμό κυκλοφορίας. Τελικά, ο οδηγός συνελήφθη στην περιοχή του Διονύσου και αφού παράτησε τη μηχανή και προσπάθησε να διαφύγει από χωράφια. Ο ύποπτος μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ν. Ερυθραίας. Σύμφωνα με την Αστυνομία, βρέθηκαν εμπρηστικοί μηχανισμοί στον Υμηττό, στην Αγία Παρασκευή και στη Φθιώτιδα. Πάντως, ο εμπρηστικός μηχανισμός που εντοπίστηκε στον Υμηττό στην Αγία Παρασκευή αποδείχτηκε τελικά ότι ήταν μοτέρ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ