Πέμπτη 30 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Η ΧΩΡΑ
ΠΑΣΟΚ
Σηκώνει τη σημαία της προάσπισης της «διεθνούς εικόνας» της χώρας

Την προάσπιση του «τουρισμού» και της «διεθνούς εικόνας της χώρας» ρίχνει στο τραπέζι της ψηφοθηρικής ...αξιοποίησης της τραγωδίας από τις πυρκαγιές το ΠΑΣΟΚ, συμμετέχοντας στο δικομματικό παζάρι που έχει στηθεί πάνω στα αποκαΐδια.

Πίσω από τις κορόνες περί «ανεπαρκών ημίμετρων» και επιχείρησης «χειραγώγησης» της ψήφου από τη ΝΔ που χρησιμοποίησε και χτες το ΠΑΣΟΚ διά στόματος του εκπροσώπου του Γ. Ραγκούση, επιχείρησε να κρύψει ότι συμφωνεί με τα «ψίχουλα» που δίνει η κυβέρνηση στους πυροπαθείς, διεκδικώντας, όμως, το ρόλο του «καλύτερου διαχειριστή» της «κρίσης», στον οποίο χτες πρόσθεσε και το ρόλο του «καλύτερου πρεσβευτή» της χώρας στο εξωτερικό. Κοινή συνισταμένη των κινήσεων του ΠΑΣΟΚ είναι να συγκαλύψει τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες του για τη διαχρονική εγκληματική πολιτική σε βάρος των δασών και των λαϊκών στρωμάτων, προκειμένου να καρπωθεί στην κάλπη τη δικαιολογημένη λαϊκή δυσαρέσκεια.

Σ' αυτήν την κατεύθυνση, χτες, ο Γ. Ραγκούσης παρουσίασε ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Αυστραλίας, η οποία, όπως είπε ο ίδιος, «συνιστά μεγάλη προσοχή σε όλους τους Αυστραλούς ανά τον κόσμο, συνδέοντας ευθέως τις πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα μας, με τον κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης». Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι «η σύνδεση των πυρκαγιών, μέρος των οποίων έχουμε πει απ' την πρώτη στιγμή ότι αναμφίβολα προέρχεται και από εμπρησμούς, με τις ασύμμετρες απειλές που ελέχθησαν διά στόματος μελών της κυβέρνησης και ουσιαστικά και του ίδιου του κ. Καραμανλή, είναι πραγματικά μία άνευ προηγουμένου καταστροφική εξέλιξη, για την εικόνα της Ελλάδας διεθνώς».

Το ΠΑΣΟΚ, αξιοποιώντας τις κυβερνητικές αναφορές της «τρομοθεωρίας» περί «ασύμμετρων απειλών», οξύνει τη δικομματική αντιπαράθεση, σε μια προσπάθεια να εμφανίσει τον Γ. Παπανδρέου ότι ...μάχεται στη διεθνή σκηνή για να αποδείξει, όπως ισχυρίστηκε χτες ο Γ. Ραγκούσης, ότι «η Ελλάδα δεν είναι χώρα τρομοκρατών». Μάλιστα, ενισχύοντας αυτήν την επιχείρηση, ο Γ. Ραγκούσης υποστήριξε ότι «ο Γ. Παπανδρέου με το κύρος του, με την εμπειρία του, με τις πολύπλευρες επαφές του στο εξωτερικό, έχει ήδη ξεκινήσει και θα κορυφώσει από τις 17 Σεπτεμβρίου και μετά, μία συστηματική προσπάθεια και αυτή η δυσμενέστατη, η καταστροφική εξέλιξη για την εικόνα της χώρας μας, θα ανατραπεί»... Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Γ. Παπανδρέου έδωσε χτες τρεις συνεντεύξεις σε ξένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Χτες η δημοσκοπική εταιρεία «MRB» ανακοίνωσε ότι θα καταφύγει στη Δικαιοσύνη σε βάρος του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Ν. Αθανασάκη, ασκώντας, όπως σημειώνει σε σχετικό δελτίο Τύπου, «άμεσα όλα τα νόμιμα μέσα για τη σε βάρος της συκοφαντική δυσφήμιση» από το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Αφορμή αποτέλεσε δήλωση του Ν. Αθανασάκη, ο οποίος, σχολιάζοντας τη δημοσκόπηση της «ΜRΒ» που προβλήθηκε προχτές για λογαριασμό του «ΑΛΦΑ», άσκησε ενστάσεις για τα συμπεράσματά της, τα οποία, όπως είπε, «εμφανίζονται παράλογα και ακατανόητα», προσθέτοντας ότι «το πρόβλημα δε βρίσκεται στο εκλογικό σώμα, αλλά στα δείγματα, στις σταθμίσεις και στα συμπεράσματα που προβάλλονται». Ο ίδιος μάλιστα άφησε και συγκεκριμένες αιχμές, δηλώνοντας ότι «όταν οι εταιρικές σχέσεις με την κυβέρνηση και το κράτος φαίνεται να επικρατούν σε σχέση με την υπεύθυνη επιστημονική προσέγγιση, τότε οι δημοσκοπήσεις, αντί για εργαλεία δουλιάς, επιχειρούν να γίνουν εργαλεία χειραγώγησης της κοινής γνώμης και φθηνών εντυπωσιασμών που υπηρετούν συγκεκριμένες κομματικές σκοπιμότητες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ