Πέμπτη 30 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Η ΧΩΡΑ
Ανευθυνότητα και σύγχυση...

Ο ΣΥΝ απέρριψε μετά βδελυγμίας κάθε σκέψη οι καταστροφικές πυρκαγιές να οφείλονται σε οργανωμένο σχέδιο όσων εποφθαλμιούν τη γη και την εκμετάλλευσή της. Ολες αυτές τις μέρες διακινεί μία και μόνον άποψη: Οτι ένοχοι είναι οι απρόσεκτες γιαγιάδες, οι βοσκοί, τα ξερόχορτα, οι πυλώνες της ΔΕΗ, αλλά και οι αλεπούδες που παίρνει φωτιά η γούνα τους και τρέχοντας τη διασπείρουν στο δάσος. Και συμβάλλει, στο βαθμό της απήχησης που βρίσκει, στον εφησυχασμό του λαού και τον αποπροσανατολισμό του από την ανάγκη επαγρύπνησης και για την αποτροπή μελλοντικών καταστροφών, και για την αποκατάσταση των συνεπειών.

Η ανευθυνότητά τους ξεπερνά κάθε όριο. Η σύγχυσή τους ομοίως. Ενδεικτικά και τα παρακάτω:

Χτες, ο Αλ. Αλαβάνος κατήγγειλε το ΚΚΕ ότι πάνω στη θέση του για «οργανωμένο σχέδιο» πάτησε και οικοδόμησε η κυβέρνηση τα επικίνδυνα περί «ασύμμετρων απειλών».

Χτες, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ καταγγέλλει: «Η κ. Μπακογιάννη (...) περιφέρει τη θεωρία των "ασύμμετρων κουκουλοφόρων". (...). Αναρωτιέται "γιατί αυτοί που κάψανε τον άγνωστο στρατιώτη δε θα μπορούσαν να καίνε και τα δάση". Μια εύλογη απάντηση είναι η εξής: Γιατί δεν είδαμε τους επενδυτές και τα ιδιωτικά συμφέροντα να μαζεύονται σαν τις σφήκες γύρω από τον Αγνωστο Στρατιώτη για να τον αποχαρακτηρίσουν, να τον οικοπεδοποιήσουν και να τον χτίσουν (...). Οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων που μετέτρεψαν τον φυσικό πλούτο σε λεία οικονομικών και μικροπολιτικών συμφερόντων δεν παραγράφονται (...). Και κάτι ακόμα: Οσοι περιφέρουν στα κανάλια τη δήλωση του επιτρόπου Φρατίνι (...) καλό θα είναι να την αναφέρουν ολόκληρη, αφού αναφέρεται ευθέως σε "κατασκευαστική μαφία"».

Χτες, ο βουλευτής του ΣΥΝ Γ. Δραγασάκης καταγγέλλει τον Φρατίνι ως μέρος «των κύκλων της Ευρώπης που αναζητούν προσχήματα για πιο αυταρχικές πολιτικές» και διαπιστώνει: «Το ερώτημα όμως δεν είναι αν υπάρχουν ή όχι εμπρηστές, αλλά ποιος οπλίζει το χέρι τους».

Χτες, ο βουλευτής του ΣΥΝ Φ. Κουβέλης καταγγέλλει: Δε δικαιολογείται η επίκληση ασύμμετρων απειλών «έστω κι αν υπάρχουν σκέψεις, απορίες και υποψίες κάποιων πολιτών για τυχόν ύπαρξη σχεδίου».

Τελικά, τι ακριβώς πιστεύουν στον Συνασπισμό;


Β. Ν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μοιράζει «θα» και αυταπάτες με τη σέσουλα (2012-04-20 00:00:00.0)
Μέτρα άμεσης εκλογικής «απόδοσης» (2007-08-29 00:00:00.0)
Ψύχραιμα (2007-08-29 00:00:00.0)
Προσπάθεια τρομοκράτησης του λαού (2007-08-28 00:00:00.0)
Οργανωμένη δράση (2007-08-28 00:00:00.0)
Απαιτείται αλληλεγγύη και διεκδίκηση (2007-08-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ