Πέμπτη 30 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Μοναδική απάντηση σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ η ψήφος στο ΚΚΕ

Στα καταστήματα στη Σταδίου και στην Ακαδημίας της Εθνικής Τράπεζας περιόδευσε το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος στη Β΄ Αθήνας

Υπάρχουν κάποιοι κλάδοι εργαζομένων που οι σκληροί αγώνες παλιότερων χρόνων, σε συνδυασμό με την ειδική στάση των αστικών δυνάμεων απέναντί τους, κατάφεραν και είχαν μέχρι πριν λίγα χρόνια καλύτερες αμοιβές και συνθήκες εργασίας από άλλες κατηγορίες εργαζομένων. Ομως, στις δύο τελευταίες δεκαετίες, με την υποχώρηση του κινήματος μαζί με τη συμβιβαστική, υποτακτική συμπεριφορά των συνδικαλιστικών ηγεσιών των δυνάμεων του δικομματισμού, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, καθώς και των ΣΥΝεταίρων τους, οδήγησε στην αφαίρεση πολλών από εκείνες τις κατακτήσεις. Αφαίρεση, η οποία συνεχίζεται.

Σήμερα, η ενίσχυση, η στήριξη των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ σε συνδυασμό με τη μείωση των δυνάμεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές, μπορεί να αποτελέσει μια καλή βάση όχι απλά για την αντίσταση στην αντιλαϊκή επέλαση που αναπτύσσεται και που μετά τις εκλογές θα επιταχυνθεί, αλλά και να δημιουργήσει καλύτερες προϋποθέσεις για μια γενικότερη αντεπίθεση του εργατικού και ειδικότερα του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Αυτά υπογράμμισε, ανάμεσα στ' άλλα, κατά την περιοδεία του στους εργαζόμενους στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας (στη Σταδίου και στην Ακαδημίας), ο Σπ. Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής στη Β' Περιφέρεια Αθήνας.

Αναφερόμενος στις απόψεις που αναπτύσσονται από διάφορους κύκλους για «λευκό» ή «αποχή» από τις εκλογές, κι αυτό ως απάντηση στο δικομματισμό, ο ομιλητής υπογράμμισε: «Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν έχουν τίποτα να χάσουν από την αποχή. Ισα - ίσα η πολιτική της αστικής τάξης ωθεί τους εργαζόμενους, τα θύματα της αντιλαϊκής, αντεργατικής πολιτικής της στην απομάκρυνση από την πολιτική δράση και από την εκλογική συμμετοχή. Κι αυτό γιατί φοβάται μήπως η οργή, η αγανάκτηση από το σύνολο της εφαρμοζόμενης πολιτικής οδηγήσει στην έμπρακτη καταδίκη της και την ταυτόχρονη ενίσχυση του ΚΚΕ».

«Ως ΚΚΕ - κατέληξε ο Σπ. Χαλβατζής - υποστηρίζουμε ότι μοναδική απάντηση στην πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που έχουν μαυρίζει κυριολεκτικά τη ζωή της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας είναι το μαύρισμα αυτής της πολιτικής και στην κάλπη και η αποφασιστική εκλογική ενδυνάμωση του ΚΚΕ. Μόνον αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα μπορεί να περιορίσει την αρπακτικότητα του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων, αλλά και να δημιουργήσει προϋποθέσεις για πάλη, για βαθύτερες αλλαγές προς όφελος της εργατικής τάξης, των πλατιών λαϊκών στρωμάτων, της εργαζόμενης διανόησης και της νεολαίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ