Παρασκευή 31 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΝΤΑΡΤΖΗΣ
Ψήφος στο ΚΚΕ για ελπιδοφόρα προοπτική!

Στην εργατική συνοικία «Πράσινη Γωνιά» των Τρικάλων περιόδευσε ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ

Ο Αχιλλέας Κανταρτζής
Ο Αχιλλέας Κανταρτζής
Στις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις που προωθούνται στο Ασφαλιστικό και στα σχέδια περαιτέρω ανατροπής των εργασιακών σχέσεων αναφέρθηκε ο Αχ. Κανταρτζής, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στο Νομό Τρικάλων, στα πλαίσια της περιοδείας στην εργατική συνοικία «Πράσινη Γωνιά». Εκεί είχε την ευκαιρία να συζητήσει με πολλούς εργάτες, για τα προβλήματά τους, τις αιτίες τους, τα όσα ετοιμάζονται σε βάρος των δικαιωμάτων τους και για τις θέσεις του ΚΚΕ. Μίλησε, επίσης, για τις δραματικές εξελίξεις των πυρκαγιών που στοίχισαν πολλές ανθρώπινες ζωές, έκαψαν χωριά και δάση και προκάλεσαν ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή. Τόνισε ότι υπεύθυνη για τις πυρκαγιές και τον οδυνηρό απολογισμό της είναι η πολιτική εμπορευματοποίησης της γης, που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η οποία στις επικείμενες εκλογές πρέπει να «μαυριστεί» από το λαό.

Οσον αφορά στις αντιασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις υπογράμμισε πως ετοιμάζονται να τις προωθήσουν μετά τις εκλογές τόσο η ΝΔ, όσο και το ΠΑΣΟΚ, οδηγώντας στην παραπέρα αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, παρατείνοντας τον εργάσιμο βίο και μειώνοντας τις συντάξεις. Και πρόσθεσε ότι αυτή η δυσοίωνη προοπτική αποτελεί συνέχεια όλων των προηγούμενων αντιασφαλιστικών νόμων και ρυθμίσεων που ψηφίστηκαν και εφαρμόστηκαν από τις κυβερνήσεις των δύο κομμάτων.

Ο Αχ. Κανταρτζής τόνισε, επίσης, ότι προετοιμάζεται γενικότερη αντεργατική - αντιλαϊκή επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και συνολικά του λαού, την οποία μπορεί να εμποδίσει η αποδυνάμωση του δικομματισμού και η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ ώστε την επομένη των εκλογών ν' αποκτήσει νέα δυναμική και ελπιδοφόρα προοπτική η λαϊκή πάλη. Οι εργαζόμενοι και τ' άλλα λαϊκά στρώματα - είπε - έχουν αποκομίσει πλούσια πείρα από την πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και των πολιτικών στηριγμάτων τους και πρέπει να την καταδικάσουν στην κάλπη για να «φράξουν» το δρόμο στον αντιλαϊκό τους κατήφορο και να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ