Παρασκευή 31 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ
«Ασύμμετρα» τα συμφέροντα εργαζομένων και κεφαλαίου

Σε συγκέντρωση στη Γούβα μίλησε η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στην Α' Αθήνας

Ψήφο «δαγκωτό στο ΚΚΕ» ζήτησε χτες από τους εργαζόμενους η υποψήφια βουλευτής του Κόμματος στην Α' Αθήνας Λιάνα Κανέλλη μιλώντας σε συγκέντρωση στην πλατεία Πλυτά, στη Γούβα.

«Σε αυτές τις εκλογές θα ακούσουμε πολλά παραμύθια» τόνισε αναφερόμενη σε εταιρείες - χορηγούς για τους πυρόπληκτους της Ηλείας καθώς και τις περίφημες επιδοτήσεις της ΕΕ. «Ξέρετε πού βρέθηκαν αυτά τα λεφτά»; αναρωτήθηκε ρητορικά, τονίζοντας ότι «προέρχονται από το ξεζούμισμα των μικρών καταθετών σε μία χώρα που υπάρχουν 3 εκατομμύρια φτωχοί». Οσον αφορά τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις προς το νομό, επισήμανε ότι «δε μας λένε από ποια λεφτά θα μας δώσει η ΕΕ» τονίζοντας ότι προέρχονται από τη φορολογία του ελληνικού λαού.

Η Λ. Κανέλλη έκανε λόγο για κυβερνητικές προσπάθειες πολιτικής εκμετάλλευσης των πυρκαγιών, όπως είπε, «εν ονόματι της τραγωδίας, μας ζητούν να μην μιλάμε πολιτικά», όμως στην Ηλεία «δε ζούσαν καλύτερα πριν τις πυρκαγιές και δε θα ζήσουν καλύτερα εάν έχουν πάλι το ίδιο κουβέρνο». Οσον αφορά τα αίτια των πυρκαγιών επισήμανε ότι είναι όντως οργανωμένο σχέδιο των οικονομικών συμφερόντων που στηρίζουν με τις πολιτικές τους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Συνολικά η Λ. Κανέλλη σχολίασε ότι «έρχονται αναδιαρθρώσεις, που εξαιτίας της καταστροφής θα επιταχυνθούν», τονίζοντας ότι το δόγμα της κυβέρνησης είναι «όποιος αντιστέκεται να του λένε "σκάσε" γιατί η χώρα είναι σε κρίση». Τόνισε επίσης ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιούν μία «λαϊκίστικη εκσυγχρονισμένη πλαστική γλώσσα, ενώ την ίδια ώρα κατηγορούν το ΚΚΕ για ξύλινο λόγο». Ασκώντας κριτική στο ΠΑΣΟΚ αναρωτήθηκε πώς «τολμά και μιλάει για οικολογική καταστροφή στην Ηλεία, όταν έχει συμβάλλει στο να υπάρχει απεμπλουτισμένο ουράνιο στις θάλασσες των Βαλκανίων».

Η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ ζήτησε την υπερψήφιση του Κόμματος «για τη συνέπειά του και γιατί δεν πρόκειται να συμβιβαστεί». Οπως είπε, «το ΚΚΕ δεν πρόκειται να κάνει το διαιτητή σε κανένα», αφού απέναντί του έχει τα κόμματα του δικομματισμού τα οποία «διαφέρουν μόνο κατά το πρόσωπο του αρχηγού τους». Πρόσθεσε ότι τα μόνα ασύμμετρα συμφέροντα «είναι τα συμφέροντα των εργαζομένων και του κεφαλαίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ